Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΕΝ ΠΡΟΣ ΟΛΠ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

...συμφωνώ απόλυτα, αλλά όχι με ξένα κόλλυβα μόνο??
κάντε μια ολοκληρωμένη πρόταση που να συμπεριλαμβάνει και την συμμετοχή σας , έτσι για να είσαστε και μάγγες.
Εννοείτε , αφού πρώτα πληρωθεί το νατ κλπ της Σαος, και ούτω βοήσωμεν..


Επιστολή πρόταση προς τον ΟΛΠ, να δωρίσει ένα από τα κατασχεμένα εγκαταλειμμένα πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά στη Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαίδευσης, προκειμένου οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ΑΕΝ να κάνουν την πρακτική τους, απέστειλε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, ΕΕΝ, προς τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος Κωνσταντίνο Σούλη.

Η ΕΕΝ επισημαίνει στην επιστολή της το πρόβλημα που υπάρχει στο ναυτιλιακό χώρο από τη μη απορρόφηση για πρακτική εκπαίδευση ικανού αριθμού πρωτοετών όσο και δευτεροετών σπουδαστών, και τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική ναυτιλιακή χώρα και μάλιστα παγκοσμίως σε πλοία που δεν έχει εκπαιδευτικό πλοίο».

Μάλιστα, προσθέτει, ότι το ιστιοφόρο πλοίο που είχε δωρίσει ο αείμνηστος εθνικός ευεργέτης Ευγένιος Ευγενίδης, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το 1929, παραμένει παρατημένο, λεηλατημένο και ανενεργό, στις εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας απευθύνει έκκληση προς τον ΟΛΠ, αν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς το κατασχεμένο και εγκαταλειμμένο πλοίο «Μακεδονία» της εταιρείας ΣΑΟΣ, προκειμένου οι σπουδαστές των ΑΕΝ της χώρας να υλοποιήσουν την πρακτική τους.

Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, ότι η στελέχωση του πλοίου μπορεί να γίνει από τους καθηγητές ΑΕΝ, αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, συνταξιούχους αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα του εμπορικού ναυτικού, έναντι συμβολικής αμοιβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: