Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΝΟΜΟ ΤΡΟΜΟΚΤΟΝΟ , ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΘΑΛΑΜΗΓΟΚΤΟΝΟ

....δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο, για τους πολίτες της μπανανίας ( πρώην περήφανης Ελλάδας)
Βέβαια, το παιχνίδι είναι μοιρασμένο... κάνουμε τον νόμο .. τον επικαλούνται όλοι υπάρχει κάποια ανάπτυξη, και όταν δούμε τα σκούρα τον αλλάζουμε. υπονοείται ότι κάποιοι έχουν κάνει εκατομμύρια. Αλλά στην δυναμική αυτή που έχει αναπτύξει ένας λάθος νόμος δεν κυττάζει κανείς.
Κύριοι, ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχει κάποιες ημέρες ναύλου για να συνεχίσει να είναι επαγγελματικό.Άρα, εάν δεν τηρείται του αφαιρείς την άδεια... Επειδή λοιπόν το είχαν για την πάρτη τους τι πρόβλημα έχεις??? Όποιοι κάνουν κρουαζιέρα με πολυτελείς θαλαμηγούς έχουν το κατι τις τους... Γιατί δεν τους φορολογείς? μάλιστα.. βάζουν ονόματα ναυλωτών άλλης εθνικότητος.. γιατί τα λιμεναρχεία δεν ελέγχουν τις καταστάσεις επιβατών?? Γιατί δεν βάζεις πλαφόν στον ημερήσιο ναύλο αφού γνωρίζεις ότι στην ουσία δεν κάνουν επαγγελματική περιήγηση??
πονάει δόντι, βγάζει μάτι.. συνήθης πρακτική ενός άναυτου ναυτικού έθνους.
Και σιγά μην τους λείψει ο φπα που θα πληρώσουν. Επειδή δε το φιλμ έχει παιχτεί αρκετές φορές, δεν μας λέτε και πόσα μαζέψατε και που πήγαν τα χρήματα, σαν καλοί.. διαχειριστές που είστε??
Για τους ναυτικούς που έμειναν άνεργοι ούτε κουβέντα. Αιδώς, είναι το λιγότερο που μπορώ να πώ...

Διαβάστε για την επιτυχία τηε κυβέρνησης..
Κίνητρο στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να προβούν σε άρση του επαγγελματικού χαρακτήρα των σκαφών, τα οποία ουσιαστικά τα χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση, παρέχει το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες, αξιοποιώντας τις ατέλειες της υφιστάμενης νομοθεσίας, φοροαποφεύγουν χρησιμοποιώντας για ιδιωτική χρήση σκάφη για τα οποία έτυχαν απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισαγωγής ή ενδοκοινοτικής απόκτησης λόγω του επαγγελματικού τους προορισμού και συνεχίζουν να απαλλάσσονται από τις αναλογούσες φορολογικές επιβαρύνσεις (ΦΠΑ και ΕΦΚ) των καυσίμων, λιπαντικών και λοιπών υλικών, με τα οποία εφοδιάζονται κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Το κίνητρο του αποχαρακτηρισμού των εν λόγω σκαφών, με βάση τη ρύθμιση, συνίσταται στην απόσβεση της οφειλής από τα τέλη εκπροθέσμου καταβολής, προσαυξήσεις και πρόστιμα και στην άρση των κυρώσεων, στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται η ιδιωτική χρήση των εν λόγω σκαφών βάσει εικονικών ναυλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: