Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ναυτικοί: ο πυρήνας του μέλλοντος της ναυτιλίας

....κ ΙΜΟ, σας έχουν βάλει στο τρυπάκι, δεν γίνεται αλλιώς βέβαια ....

Το κείμενο καθαρογραμμένο, με την έγκριση του πολιτ μπιρό....για τα αυτιά των χαζοχαρούμενων..

Οι ναυτικοί, είναι μόνον καλοί, όσο μεταφέρουν τα φορτία, από εκεί και πέρα, θα τους ρίξετε στον λάκκο με τα λιοντάρια, δεν είναι η πρώτη φορά.

Στεναχωρεθήκατε καθόλου, με το ναυάγιο του ζωάδικου?? Αναρωτηθήκατε μήπως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει ν' αλλάξει??

Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε...

+++


 
POSTED ON 
 

"Οι ναυτικοί: στον πυρήνα του μέλλοντος της ναυτιλίας" έχει επιλεγεί ως το θέμα της παγκόσμιας ναυτιλίας για το 2021, αντικατοπτρίζοντας μια σαφή ανάγκη ευαισθητοποίησης σχετικά με τον ζωτικό ρόλο των ναυτικών στο παγκόσμιο εμπόριο και την αύξηση της έργου που παράγουν.

Η εστίαση στους ναυτικούς έρχεται καθώς η πανδημία COVID-19 τους έχει υποβάλει σε εξαιρετικές και άνευ προηγουμένου απαιτήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες αντιμετωπίζουν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εκτεταμένες υπηρεσίες στη θάλασσα για μήνες, χωρίς να βλέπουν οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα. Η κρίση της αλλαγής των πληρωμάτων το 2020 έδειξε την εξαιρετική συμβολή των ναυτικών ως βασικούς και ουσιαστικούς εργαζόμενους, στην πρώτη γραμμή της αλυσίδας του παγκόσμιου εμπορίου εν μέσω πανδημίας και σε δύσκολους καιρούς.

Το Συμβούλιο του ΙΜΟ, που συνήλθε για την έκτακτη τριακοστή δεύτερη συνάντηση, ενέκρινε το θέμα μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, Kitack Lim.

Το θέμα θα επικεντρωθεί στους ναυτικούς ως τους ανθρώπους που βρίσκονται στο επίκεντρο της ναυτιλίας, αλλά και στις δραστηριότητες για τη διερεύνηση συγκεκριμένων θεμάτων που σχετίζονται με το ρόλο του ναυτικού στη ναυτιλία ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ευημερία των ναυτικών και το μέλλον της ναυσιπλοΐας με φόντο την αυξημένη ψηφιοποίηση και αυτοματισμό.

Ο κ. Kitack Lim δήλωσε μεταξύ άλλων πως η πανδημία του COVID-19 κατέδειξε, περισσότερο από ποτέ, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί η λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και η διευκόλυνση της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας των θαλάσσιων μεταφορών και πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η διεθνής κοινότητα έχει δει πώς η ικανότητα των ναυτιλιακών υπηρεσιών και των ναυτικών να παραδίδουν αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών προμηθειών και των τροφίμων, υπήρξε πολύ σημαντική. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση των ναυτικών του κόσμου», κατέληξε ο κ. Lim.


nafs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: