Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ναυάγιο πλοίου ανοιχτά των βορείων ακτών της Τουρκίας - Shipwreck on the North coast of Turkey





Ναυάγιο πλοίου ανοιχτά των βορείων ακτών της Τουρκίας
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πλοίο, το οποίο μετέφερε 3.300 τόνους άνθρακα, βυθίστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, ανοικτά των βορείων ακτών της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή.
Προς το παρόν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο μελών του πληρώματος, ενώ τέσσερις αγνοούνται. Ωστόσο, τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Anadolu και Hurriyet αναφέρουν ότι έξι είναι τα μέλη του πληρώματος που έχουν χάσει την ζωή τους. Ανάμεσα στους νεκρούς υποστηρίζεται ότι είναι και ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου.
Το πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου είχε αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι Αζόφ με προορισμό το λιμάνι της Σαμψούντας, εκπέμποντας σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν σε απόσταση 148 χιλιομέτρων από τις ακτές της επαρχίας της Σαμψούντας, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο πλοίο, σύμφωνα με αξιωματούχο της τουρκικής ακτοφυλακής, επέβαινε 13μελές πλήρωμα, εκ των οποίων εννέα ουκρανικής καταγωγής, δύο Αζέροι, και δύο Ρώσοι.
Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος περισυλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης της τουρκικής ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ένα αεροσκάφος, δύο ελικόπτερα και δύο σκάφη ενώ, στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.
Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: