Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΑ ΞΕΚΟΛΑ - ΘΕΜΟΣ Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΕ

....ρίγη συγκίνησης σε περασμένη ώρα, οδηγεί σε αυπνία.
Λίγο πριν γύρω στου καραβιού την πλώρη, το  τζαμπινγκ... με έφερε στο ... όλα ξεκόλλα.. με τον Θεμο να χτυπιέται πως γίνεται , ο πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών να προσφέρει 50000 θέσεις με 1800 ευρώ μηνιαίο μισθό, και ο συνδικάλας  αναυτοπρόεδρος να μην δέχεται.... μέχρι να καταλάβω ότι τα πιο πάνω ελέχθησαν από σοβαρό.. δημοσιογράφο, είχα σπινιάρει και έβγαζα καπνούς... έτσι έχασα τον ύπνο μου, σκεπτόμενος εν ηρεμία πλέον... πως γίνεται να στην βγαίνουν και από πάνω, αυτοί, δηλαδή το ένα κομμάτι που ευθύνεται για την κατάντια των Ελλήνων ναυτικών.
Ο αναυτοπρόεδρος δεν έχει καμμία σχέση με την ποντοπόρο ναυτιλία, εδώ δεν ξέρει τι του γίνεται με τα πλοία εσωτερικού εκτός των ποσταλιών όπου εδράζουν και την δύναμη τους. Σε ποια τεταρτοκοσμική χώρα, υπάρχει σωματείο, όπου δεν υπάρχουν ναυτικοί με αυτή την ειδικότητα???
Δεν θα μπω στη λούμπα που φαίνεται, διότι ο κάθε ένας από τους μεγάλους χρησιμοποιεί τον άλλον όσο τα συμφέροντα του εξυπηρετούνται. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει με τους συνδικαλιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σε πόλεμο με τους εργοδότες. Οι συγκεκριμμένοι συνδικαλιστές του χώρου γενικότερα, είναι αυτοί που κατάντησαν τις ναυπηγοεπισκευαστικές να μαραζώσουν,  και εν μέρει να ενδώσουν , αφούν κύτταζαν αλλού, στην απομάκρυνση των ναυτικών από τα πλοία. Το κακό είναι μπροστά σε όλους.... Τα πλοία θέλουν ικανούς ναυτικούς, και ο αυτοματισμός, θέλει ακόμα καλλίτερους. Η ναυτική τέχνη δεν ξεπερνιέται με τους αυτοματισμούς στα πλοία. Οι Έλληνες μπορούν να ξαναβρούν τον δρόμο στην θάλασσα, αφού πρώτα τους δοθεί η ευκαιρία, για εργασία, αλλά και μάθηση της τέχνης...
Κάποτε , θα πρέπει να σταματήσει και η υπερηφάνεια του τίποτα.... Μαζεύτηκαν στο αμφίπλωρο και ο υεν με στόμφο ανέκραξε... για το τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες... ας του έλεγε κάποιος ότι παντόφλες κατασκευάζονται στην Ελλάδα πριν ακόμα γεννηθεί και ο ίδιος... δεν του είπαν για τα τύπου φριντομ που εβγαζε ο Σκαραμαγκάς?? για τα πολεμικά ίσως???  Λοιπόν , αφήστε τα πισωγυρίσματα και κυττάζετε μπροστά.... μείναμε μόνοι μας στο τέλος και τέτοια μοναξιά δεν την αξίζουμε. Όσο για τους καρεκλοκένταυρους, ας αφήσουν τις καρέκλες και για τους επόμενους, κάτι καλό θα γράψουν και γι αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: