Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Υπό κράτηση πλοίο στην Αυστραλία με πλήρωμα ανίκανο να χειριστεί το ECDIS

.....έστειλαν  δασκάλους να τους μάθουν τον χειρισμό των ηλεκτρονικών χαρτών, ενά στα άλλα είναι ξεφτέρια.....

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/05/2016   e-nautilia.gr

Οι αυστραλιανές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση ένα με σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στο Μπρίσμπεϊν, από τη στιγμή που οι κρατικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι το πλήρωμα ήταν ανεκπαίδευτο ως προς τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού πλοήγησης του πλοίου.
Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου African Alke τέθηκε υπό κράτηση την προηγούμενη Πέμπτη μετά από μια επιθεώρηση των λιμενικών αρχών στην οποία έγινε αντιληπτό ότι οι αξιωματικοί στην γέφυρα του πλοίου δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσουν το ECDIS του πλοίου.
“Το πλοίο τέθηκε υπό κράτηση επειδή το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας δεν είχε εντοπίσει μια έλλειψη στο πλοίο εκπαίδευσης εξοικείωσης στη χρήση του ECDIS”, ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών (AMSA) είπε στους Times.
“Οι υπεύθυνοι του πλοίου έχουν μεταφέρει αεροπορικώς έναν εκπαιδευτή ECDIS από τη Σιγκαπούρη για την εκπαίδευση του πληρώματος”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. “Ο AMSA θα αφήσει ελεύθερο το πλοίο αφού βεβαιωθεί ότι το πλήρωμα έχει εκπαιδευτεί βάσει κατάλληλου προτύπου και μπορούν να αποδείξουν το αναμενόμενο επίπεδο ικανοτήτων”.
Το African Alke παραδόθηκε μόλις πρόσφατα τον περασμένο Απρίλιο και είναι σε μια μακροχρόνια χρονοναύλωση με τη Jebmur Shipping, με την έδρα το Ντουμπάι MUR Shipping να ενεργεί ως διαχειριστής. Το πλήρωμα παρέχεται από την Ιαπωνική B&S Enterprise από την Ιαπωνία.
Η Ναυτιλιακή Ένωση της Αυστραλίας (MUA), λέει ότι αυτό αποτελεί απλά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί δεν πρέπει να αντικαθιστάς στελέχη υψηλής ποιότητας, με φθηνά ξένα πληρώματα σε πλοία με σημαία ευκαιρίας.
Επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ο γραμματέας της MUA στο Queensland, Bob Carnegie δήλωσε ότι το πλοίο είχε μόλις πλεύσει μέσω του Great Barrier Reef για το ταξίδι του προς Μπρίσμπεϊν από το Mackay του Queensland. Το ταξίδι του African Elke είχε ξεκινήσει πάντως από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου έκανε το παρθενικό του ταξίδι στον ποταμό Κολούμπια τον Απρίλιο.

Τα δεδομένα AIS εμφανίζουν το African Alke να είναι αγκυροβολημένο στο Brisbane από την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: