Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες που συνεχίζουν να διεκδικούν και οι ναυτικοί που σταμάτησαν…

....μακριά από εμένα η μιζέρια, αλλά μόλις τους πείραξαν τα κεκτημένα βγήκαν στους δρόμους, και κανείς δεν μιλάει. Μόλις η περίφημη πνο, έκανε 2-3 συνεχόμενες οι Κρητες γεωργοί έβαζαν τις φωνές, και αμέσως κράτει η απεργία.
Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά??? ότι οι ναυτικοί πληρώνουν μια ζωή ΟΓΑ, και αγοράζουν τα φασόλια στην τιμή του κρέατος.
Ήλθε η ώρα, που διαλύθηκαν οι ναυτικοί, και ποιος τους υπολογίζει??? Για κλείστε τα λιμάνια να δούμε??? με ευχολόγια και συζητήσεις στα γραφεία σας, καρεκλοκένταυροι δεν κερδίζεται τίποτα. Να θυμηθώ ναυτικούς, που ύψωναν την φωνή τους για τα δικαιώματα των ναυτικών. Βέβαια κάποια εποχή, υπήρχαν και Άντρες που τιμούσαν τα παντελόνια ..... τι λέω τώρα??/

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/02/2016  e-nautilia.gr
Οι απεργίες των αγροτών συνεχίζονται με σκοπό να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα αιτήματα τους.
Με μπλόκα, με πορείες και με εμφανίσεις στα κανάλια προσπαθούν να πιέσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο που θα τους βυθίσει ακόμη περισσότερο.
Δεν θα κρίνω εγώ αν είναι σωστό που κάνουν μπλόκα και κόβουν την Ελλάδα στα δύο ή στα τρία ή και εγώ δεν ξέρω σε πόσα κομμάτια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών και αγαθών.
Πέρα λοιπόν αν είναι λάθος σωστό, αυτοί συνεχίζουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν τα αιτήματα των ναυτικών ικανοποιήθηκαν και αν ναι ποια είναι αυτά. Αναρωτιέμαι γιατί δεν βλέπω να υπάρχουν κινητοποιήσεις σαν αυτές που υπήρχαν ένα περίπου μήνα πριν.
Θα ήθελα λοιπόν να μας πουν οι ομοσπονδίες και οι ενώσεις μας τι κερδίσαμε τελικά σα ναυτικός κλάδος από αυτές τις κινητοποιήσεις και αν δεν κερδίσαμε γιατί σταματήσαμε να διεκδικούμε.
Η εκπαίδευση για την πρώτη σε στόλο χώρα του κόσμου παραμένει τριτοκοσμική και υποτυπώδης και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, γιατί πολύ απλά δεν ασχολείται καθόλου.
Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και δεν αναφέρομαι μόνο σε πλοιάρχους και μηχανικούς αλλά αναφέρομαι κυρίως σε μάγειρες, ηλεκτρολόγους, ναύτες, λοστρόμους κ.λ.π.
Η εφορία έχει γίνει δυσβάσταχτη για έναν κλάδο ο οποίος φέρνει ζεστό χρήμα στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η εφορία είναι ελάχιστη ή και μηδενική όταν ένας ναυτικός λείπει για περισσότερους από 6 μήνες στη θάλασσα. Δεν το κάνουν γιατί οι ναυτικοί είναι ευνοημένοι του συστήματος, το κάνουν γιατί ένας ναυτικός φέρνει συνάλλαγμα, γιατί κάνει ένα ιδιαίτερο επάγγελμα, γιατί τους μήνες που λείπει ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσφέρει το κράτος (όταν είναι στο καράβι τα αναλαμβάνει η εταιρεία).
Ακόμα, οι ναυτικοί είναι οι πιο καλοπληρωτές στην εφορία τους αφού τα χρήματα που πρέπει να πληρώνουν στο κράτος τα κρατάνε οι ναυτιλιακές εταιρείες κάθε μήνα και τα πληρώνουν κατευθείαν. Στην ουσία ούτε που τα παίρνουμε στα χέρια μας για να μπορούμε να φοροδιαφύγουμε.
Φτάνει ποια λοιπόν με τις δυσβάσταχτες κρατήσεις των ναυτικών. Πολλοί συνάδελφοι Έχουν απηυδήσει με το θέμα αυτό που σκέφτονται ότι θα ήταν καλύτερα να μπαρκάρουν με ξένη σημαία και να σηκωθούν να φύγουν από την Ελλάδα, στην οποία Ελλάδα ποτέ οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν τους πρόσεξε. Μια Ελλάδα στην οποία πληρώνουν πάντα οι λίγοι. Μια Ελλάδα που κάποιοι χτίζουν σπίτια 250 τ.μ. και αγοράζουν αυτοκίνητα με μηδενική φορολογική δήλωση.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν θα έπρεπε να γνωρίζουν οι ναυτικοί γιατί σταματήσαμε να διεκδικούμε. Τι από αυτά έχουν ικανοποιηθεί και αν δεν έχει ικανοποιηθεί τίποτα πως θα πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: