Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70 χρόνια από τη Νίκη κατά του Ναζισμού και Φασισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οργανώνει την επίσκεψη και ελλιμενισμό στην Αλεξανδρούπολη του ρωσικού ιστιοφόρου πλοίου Kruzenshtern του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου του Καλίνινγκραντ, από 18 έως 20 Απριλίου.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα το πλοίο μεταξύ 10:00 π.μ. και 6:00 μ.μ.
Το πλοίο φιλοξενεί φωτογραφική έκθεση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σημαία του Κόκκινου Στρατού που κατέλαβε το Ράιχσταγκ το 1945 και η οποία αποτελεί το Σύμβολο Νίκης.
Αγώνες Σκάκι του Σκακιστικού τμήματος του Εθνικού με το Ρωσικό πλήρωμα του ιστιοφόρου
Το Σκακιστικό Τμήμα του Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» θα πραγματοποιήσει φιλικό σκακιστικό αγώνα την Δευτέρα στις 20 Απριλίου και ώρα 4:00 μ.μ, με μέλη του πληρώματος του Ρωσικού ιστιοφόρου πλοίου Kruzenshtern.
Για όσους λάτρεις του σκακιού επιθυμούν να παρακολουθήσουν η να συμμετέχουν στους αγώνες θα πρέπει να το δηλώσουν στο σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Πλατεία Πολυτεχνείου (παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος) ή στο τηλέφωνο 6944128538.
Η ιστορία του «Κρουζενστέρν»         evros24.gr
Το ιστορικό Kruzenshtern είναι τετρακάταρτο ιστιοφόρο, το οποίο κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhaven. Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλίνινγκραντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.
Το Kruzenshtern έχει μήκος: 114,4 μ., ύψος: 51,3 μ. και βύθισμα: 6,8 μ. Διαθέτει δύο οκτακύλινδρες μηχανές Diesel συνολικής ισχύος 2.000 BHP και η ταχύτητα του φτάνει τους 17,3 κόμβους (19,9 μίλια - 32 χλμ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: