Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αγγ. Φράγκου: Αγοράζει 14 κατασχεμένα πλοία από την γερμανική τράπεζα HSH για 14 εκ. δολ.

...Κα Φράγγου, ο πατέρας σας μεγαλούργησε από του Έλληνες ναυτικούς.

Σήμερα βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η συμφωνία που κάνατε με την τράπεζα, βγαίνει προς τα έξω σαν το γεγονός που έχει πρώτιστη αξία.

Για να είμαι ειλικρινής, θα συμφωνήσω ότι προσθέτει αξία στην εταιρεία σας, αλλά καταλαβαίνω ότι οι Έλληνες ναυτικοί δεν προσθέτουν καμμία αξία στα πλοία σας, διότι αλλιώς θα ήταν μπαρκαρισμένοι στα πλοία σας.

Εάν κάνω λάθος, θα θέλαμε να γνωρίσουμε το αριθμό των Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν στα πλοία σας.


Η κοινοπραξία που έκαναν οι τρεις εταιρείες τη Αγγελικής Φράγκου- Navios Maritime Holdings Inc. (NYSE: NM), Navios Maritime Acquisition Corporation (NYSE: NNA) and Navios Maritime Partners L.P. (NYSE: NMM) κατέθεσαν πρόταση για να αγοράσουν από τη γερμανικών συμφερόντων τράπεζα HSH Nordbank AG στόλο που αποτελείται από 14 πλοία έναντι 14εκατομμυρίων δολαρίων.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Ο στόλος περιλαμβάνει επτά φορτηγά και επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μέσο όρο ηλικίας τα τέσσερα έτη και τα οποία ανήκαν σε οφειλέτες της τράπεζας.
«Είναι η δεύτερη συναλλαγή που κάνουμε με την HSH , η οποία καταδεικνύει την ικανότητά μας να εντοπίζουμε και να ολοκληρώνουμε προνομιακές συμφωνίες σε πολύ δύσκολη αγορά» δήλωσε η Αγγελική Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος: «Αυτές οι συναλλαγές μας διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές μας αφού αποκτούμε μεγάλους στόλους με χαμηλό επενδυτικό κεφάλαιο και χωρίς επιβαρύνσεις στους μετόχους μας. Η συμφωνία αυτή προσθέτει μια τρομερή αξία στην Navios».

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: