Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης Ο κόσμος καιγόταν... NORMAN ATLANTIC


Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Ο κόσμος καιγόταν...

Η τραγωδία του Norman Atlantic, έρχεται να δείξει πόσο λίγοι και ανοργάνωτοι είμαστε σε καταστάσεις κρίσης όπως αυτή.

Το ΜΟΝΟ που μπορούσατε να κάνετε «κύριοι της κυβέρνησης» ήταν να προσεύχεστε για αυτούς τους ανθρώπους και ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

Τελευταίες αναφορές έκαναν λόγο για επτά νεκρούς και τριανταεννια αγνοούμενους, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η τεράστια καθυστέρηση στην επιχείρηση διάσωσης, όταν και μετά από εικοσιτέσσερις ώρες ΔΕΝ είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου παρολες τις φιλότιμες προσπάθειες των διασωστων.

Αφήσατε τις ιταλικές αρχές να συντονίζουν το έργο της διάσωσης, και εσείς τηλεφωνικά απλά ενημερωνόσασταν.

Είχατε το μεγάλο σας ζόρι, την «εκλογή προέδρου».

Ερωτηματικά επίσης γεννούν και κάποιες δηλώσεις διασωθέντων για οδηγούς που κοιμόταν στα αυτοκίνητα τους στο γκαράζ του πλοίου, κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Επειδή έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με παρομοια πλοία και μάλιστα στη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα, μόλις βάζαμε τα οχήματα μας μέσα στο γκαράζ, το πλήρωμα μας έδιωχνε από εκεί, και όσοι δεν είχαμε καμπίνες διανυκτερεύαμε σε κάποια τραπεζαρία του πλοίου.

ΚΑΝΕΙΣ στο γκαράζ, στο οποίο κατεβαίναμε ΜΟΝΟ όταν πλησιάζαμε στο λιμάνι για αποβίβαση.

Αυτό που με έκανε έξαλλο, είναι που κάνοντας ζάπινγκ έπεσα επάνω σε μεσημεριανάδικο, στο οποίο μιλούσε σε τηλεφωνική επικοινωνία μια από τις διασωθείσες του Norman Atlantic και ενώ έλεγε πως ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ένας μαϊντανός, ειδικός, έλεγε τα δικά του θέλοντας να διαψεύσει τη γυναίκα η οποία έζησε τον εφιάλτη, και ουσιαστικά αυτά που είπε, ήταν τα ΙΔΙΑ και με τους άλλους ναυαγούς.

Ο τύπος, εκεί, το δικό του, τι για «ναυτοσύνες» μίλησε (κάνεις δεν αμφισβήτησε τους ναυτικούς), τι τη ρώτησε για το ΑΝ με το που άκουσε το συναγερμό κατευθύνθηκε προς το σημείο συγκέντρωσης, και ας επέμενε η γυναίκα πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ, και πολλά άλλα.

Είναι το λιγότερο ΓΕΛΟΙΟ, σε τέτοιες κρίσεις τα υποτιθέμενα ΜΜΕ να βγάζουν τον οποιονδήποτε να λέει ότι μπούρδα του κατέβει, όπως επίσης είναι το λιγότερο τραγικό, οι «τίτλοι» που χρησιμοποιούν, τα «σουπεράκια» που αποδεικνύουν πως δεν κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν τα βασικά για κάποιες διαδικασίες, προκαλώντας έτσι άδικα ανησυχία και σε άλλους ανθρώπους.

Παράδειγμα;

Τηλεοπτικός σταθμός το πρωί, σε σουπεράκι του έγραφε:

ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ ΤΟ Spirit of Piraeus ΜΕ 49 ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ (η κάπως έτσι ως προς τα τελευταία). Αγνοούσαν οι κύριοι των καναλιών, πως γενικότερα τα πλοία μπαίνουν στα λιμάνια και «πέφτουν δίπλα» με τη βοήθεια πιλότων και ρυμουλκών.

Έτσι, συγγενείς των ναυτικών του εν λόγο πλοίου, ανησύχησαν μη τυχόν είχε πάθει κάποια βλάβη και το πλοίο που ήταν μέσα οι δικοί τους το οποίο είχε από την πρώτη στιγμή και με αντίξοες καιρικές συνθήκες προσεγγίσει το άλλο, το φλεγόμενο, προκειμένου να παρέχει την όποια βοήθεια.

Απλοί ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ λοιπόν κύριοι στην επιχείρηση διάσωσης. Κατά τα άλλα, είχαμε «διανυκτερεύσεις» σε Φρεγάτες, και δηλώσεις …

Αλλά επί της ουσίας, ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
Αναρτήθηκε στις 8:58:00 μ.μ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: