Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

.... με τα λόγια τα παχειά και τα μεγάλα, ικανοποιούνται όσοι ευκαριακά σας διαβάζουν γι αυτό άλλως τε, είμαι και από τους λίγους που το κάνω, διότι η ξεπεσούρα ο καπετάνιος την διορθώνει, ο δημοσιογράφος  ( πολλάκις σε εισαγωγικά ) δεν την παλεύει...

Έτσι λοιπόν, με μεγάλα γράμματα αναφέρεσθε στην απόλυση αριθμού ναυτεργατών, σύμφωνα με τις νέες συνθέσεις. Οι ναυτεργάτες αυτοί, λέτε ότι είναι από τις γενικές υπηρεσίες.
Οι γενικές υπηρεσίες λοιπόν, δεν υπάρχουν στα πλοία στον βαθμό που τον εννοείται εσείς και οι συνδικαλιστές της καρέκλας, αλλά μόνο στα επιβατηγά.
Για πέστε μας λοιπόν, τι σχέση έχουν οι καμαρότοι με το πλοίο?? ΚΑΜΜΙΑ. Πως μπορούν να συμπλεύσουν τα δικαιώματα με του ναύτη και του λαδά??
Γνωρίζετε πόσες φασαρίες έχουν γίνει στο παρελθόν για τα πάρε δώσε με τους καμαρώτους, που άφηναν στην αφάνεια τους ναύτες?? Μοίρασαν ποτέ τα τιπς με το άλλο πλήρωμα, που τους πάει και τους φέρνει??  Το θεώρημα ότι χωρίς καμαρότους δεν γίνεται, έχει ξεπερασθεί τουλάχιστον μια εικοσαετία πριν... Να μην πω και για τα γέλια που κάναμε όταν ο πρόεδρος του σωματείου τους, ανέφερε ότι ποιος θα καθοδηγήσει τους επιβάτες σε περίπτωση ανάγκης???  Δεν θα μπω όμως βαθύτερα, διότι θα θυμιθώ .. όταν ένας καμαρώτος μου πέταξε το φλιτζάνι του καφέ που έπεινα έξω από το μπαρ.... Δυστυχώς Τουμαζάτοι δεν υπάρχουν σήμερα, και θα σας έλεγα που θα τρέχατε να κρυφτείτε.
Η συρρίκνωση του στόλου και οι ξύλινοι, έβγαλαν τους Έλληνες από τα παπόρια. Έτσι ελλείψει αντικειμένου και για να μην χάσουμε τις καρέκλες κολλήσαμε στους καμαρότους για την ενασχόληση μας στα κοινά. Ποια κοινά?? Να μας κλάψουν το ΝΑΤ, και να μην πάρει χαμπάρι κανείς... Σε γενική κατακραυγή, να τα σπάμε αντί να είμαστε ενωμένοι, και οι μεν συνδικαληστές να ευημερούν ο δε συνδικαλισμός να έχει πεθάνει προ πολλού.
Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια: