Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το μοιραίο λάθος...

....εκτός θαλασσινών περιπετειών, και το παραθέτω επειδή μου αρέσει ο τίτλος...
Πόσα μοιραία λάθη έχουν γίνει εδώ τα τελευταία 8 χρόνια??
Πόσα πολύ μοιραία ( λες και υπάρχει διαβάθμιση ) λάθη έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια??
Και όλα που??? στου κασίδι το κεφάλι.. εκεί που παίζονται όλα τα παιχνίδια με κλειστά χαρτιά εκτός από λίγους που τα γνωρίζουν, πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι. Έχω πέσει έξω επιχειρηματικά 2-3 φορές.. κανένας δεν μου είπε για το μοιραίο λάθος, αντίθετα έβλεπα ευχαρίστηση, και όλους να μου λένε πλήρωνε τώρα... κάτι που δεν το κάνουν αυτοί που πρέπει τώρα να πληρώσουν..
Δυστυχώς αυτοί είμαστε, σαν άνθρωποι και σαν ράτσα.. ειδικότερα.
Χωρίς να ξέρουμε την τρίφλα μας  χειροκροτούμε και μετά αφού κατανοήσουμε ΛΑΘΟΣ στέλνουμε άλλον στην πυρά και όχι τους εαυτούς μας. Αυτό το τελευταίο έχει να κάνει και με την Αεκάρα όπου οι μάγγες πέστο οριτζιναλ της ομάδας αφού χειροκρόταγαν μία ώρα τον παίκτη και την γκολάρα, μετά τους έπιασε ο πόνος για τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλούς ορίτζιναλ όπου δεν τους αποδέχεται ούτε η μάννα που τους γέννησε.
Τι ζοχάδα είναι και αυτή πάλι τέτοια μέρα....

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Σύμφωνα με το capital.gr, η άνευ προηγουμένου απόφαση του Eurogroup για επιβολή έκτακτης εισφοράς στις καταθέσεις των τραπεζών της Κύπρου και ο φόβος για bankrun σε άλλες «ευάλωτες» χώρες της Ευρωζώνης προκαλεί –όπως ήταν αναμενόμενο- ρευστοποιήσεις στα...
ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με βασικό στόχο τις τράπεζες, αλλά και το ευρώ.

Η τάση επενδυτικής φυγής εκδηλώνεται ωστόσο σε όλα τα πάγια που ενέχουν αυξημένο ρίσκο. Το ευρώ, οι ευρωπαϊκές μετοχές, τα ιταλικά ομόλογα και η τιμή του πετρελαίου υποχωρούν σημαντικά στις συναλλαγές της Δευτέρας, ενώ αντίθετα καταγράφεται ισχυρή ζήτηση για πάγια που θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως το ιαπωνικό γεν, τα γερμανικά bunds και ο χρυσός.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 χάνει 1,8% στις 2.676,81 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 2%.

Δεν προκαλεί έκπληξη -εν μέσω φόβων για μετάδοση της κρίσης- ότι οι ιταλικές και ισπανικές τράπεζες είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής των συναλλαγών: η μετοχή της Unicredit κάνει βουτιά 4,9%, της Intesa Sanpaolo 3,9%, ενώ της BBVA χάνει 3,4%. Το ιταλικό και ισπανικό χρηματιστήριο σημειώνουν απώλειες 2,16% και 2,4% αντίστοιχα.

Παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για το «ιερό και απαραβίαστο» των καταθέσεων οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απαιτούν από τους Κύπριους να καταβάλουν έως 9,9% για τις αποταμιεύσεις τους ως "αντάλλαγμα" για τα 10 δισ. ευρώ της διάσωσής τους. Η ανησυχία είναι μεγάλη στα κέντρα αποφάσεων όπως στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που πηγές από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για ενδεχόμενες διορθωτικές παρεμβάσεις στην απόφαση για την Κύπρο, στην περίπτωση «υπεβολικών αντιδράσεων».

Το Dow Jones Newswires μεταδίδει πως η Κύπρος θα υποβάλει νέα πρόταση για φορολόγηση καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ κατά 3%, καταθέσεων από το ποσό αυτό μέχρι τις 500.000 ευρώ κατά 10%, και υψηλότερων των 500.000 ευρώ καταθέσεων, με 15%.

Η παγκόσμια επενδυτική προσοχή στρέφεται στην κυπριακή Βουλή που καλείται σήμερα να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το πακέτο στήριξης. Στην αγορά υπάρχει διάχυτη αβεβαιότητα για το αν θα εγκριθεί το νομοσχέδιο ή θα αποφασιστεί μία πορεία που θα φέρει την Κύπρο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη και την άτακτη χρεοκοπία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, όπως η αμερικανική Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Bank of Japan και η Bank of England βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμες να παρέμβουν στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Στο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 1,27%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 1,84, ενώ ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει απώλειες 1,5%

Απώλειες και για τους ρωσικούς δείκτες με τον MICEX στο -2,87% και τον RTS στο -2,34%.

Οι Ρώσοι κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους για το αν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της Κύπρου. Η Μόσχα δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην επέκταση της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την Κύπρο, ή εάν θα συμπεριλάβει Ρώσους επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της χώρας, ανέφερε κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Reuters. Ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι το Κρεμλίνο χαρακτήρισε "άδικη" και "επικίνδυνη" τη φορολόγηση καταθέσεων στην Κύπρο.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο ρίχνουν το ευρώ

Σημαντική υποχώρηση σημειώνει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι, η φορολόγηση των καταθετών ενδέχεται να προκαλέσει bank runs και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Αναλυτικά το ευρώ υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,01% και διαμορφώνεται στο 1,2943 έναντι του δολαρίου. Έναντι του γεν το κοινό νόμισμα κινείται πτωτικά στο 122,90 από 124,60 την Παρασκευή.

«Ήδη οι επενδυτές είχαν μειώσει την έκθεσή τους σε επικίνδυνα assets και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος να προβούν σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση», ανέφερε trader της Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ.

Δεν μένει ανεπηρέαστη η Wall Street

Τη "σκυτάλη" των απωλειών ετοιμάζεται να πάρει και το αμερικανικό χρηματιστήριο, που δεν μένει ασυγκίνητο από τις ρευστοποιήσεις στις παγκόσμιες μετοχές, το πετρέλαιο και το ευρώ.

Τα futures του Dow Jones υποχωρούν αυτή την ώρα κατά 86 μονάδες στις 14.347 μονάδες, ενώ του τεχνολογικού Nasdaq 100 χάνουν 31,26 μονάδες στις 2.759. Τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 15,10 μονάδες στις 1.538 μονάδες.

i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: