Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΨΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

... ορισμένοι έχουν μείνει στα παλιά.. από τον περασμένο Μάιο δεν είμαστε πρώτοι ούτε στην Ευρωπαική Ένωση, αφού προτίμησαν την Μάλτα...
Ο λόγος που έβαλα ένα κομμάτι απο το άρθρο που λίευσα στο marinews.gr , είναι για να δούμε και μερικούς μεγάλους που επιμένουν Ελληνικά.


Από το 2013 η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εγγυηθεί τη λειτουργία του νέου πλαισίου λειτουργίας του ελληνικού νηολογίου ώστε να μπορέσει να πείσει κυρίως τους Έλληνες πλοιοκτήτες να φέρουν περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο. Πρόκειται για δέσμευση που είχε δώσει στον πρόεδρο, Χαράλαμπο Φαφαλιό, και στα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το ελληνικό νηολόγιο είναι μεν πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, όμως φέτος έχασε την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Μάλτα και αυτό γιατί οι Έλληνες πλοιοκτήτες πήραν πλοία τους και τα πήγαν εκεί.

Επίσης, από τον περασμένο το Μάιο, για πρώτη φορά μετά από το 2000, η δύναμη της ελληνικής σημαίας έπεσε κάτω από όριο των 2.000 πλοίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ελληνικές εταιρείες

Όσον αφορά στους Έλληνες εφοπλιστές που έχουν πλοία στο ελληνικό νηολόγιο, σύμφωνα με την έρευνα της Marine Information Services, στην πρώτη 10άδα βρίσκουμε τις εταιρείες:

Anangel του Ιωάννη Αγγελικούση που έχει τα 79 από τα 91 πλοία της σε ελληνική σημαία.

Minerva του Ανδρέα Μαρτίνου με 40 από τα 50 πλοία στο ελληνικό νηολόγιο,

Marmaras του Διαμαντή Διαμαντίδη με 32 στα 41,

Eletson των Καρασταμάτη, Κέρτσικοφ και Χατζηελευθεριάδη με όλα της τα πλοία υπό ελληνική σημαία, 28 στα 28,

Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου με 25 στα 50

Tsakos Shipping με 23 στα 71

Cardif - Dryships του Γιώργου Οικονόμου με 21 στα 93

Arcadia και Aegean της οικογένειας Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου με 21 στα 29

Euronav του Πήτερ Λιβανού με 20/55 και

NEDA της οικογένειας Φ.Λυκιαρδόπουλου με 20 στα 25.


Δεν υπάρχουν σχόλια: