Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τροποποίηση σύμβασης για την μεταφορά και παράδοση πόσιμου νερού...

.... μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.... να κάνεις αυτό που έχεις υποχρέωση και να αυτοβραβεύεσαι.
Έκαναν ένα απλό υπολογισμό, είδαν ότι δεν χρειάζονται τόση ποσότητα νερού ( δεν νομίζω ότι έγινε ξαφνικά ?) και τροποποίησαν την σύμβαση.
Φαίνεται ότι κατ αυτούς έκαναν μεγάλη δουλειά οπότε και έβγαλαν ανακοίνωση ότι το κράτος θα ξοδέψει 1 εκ λιγότερα.
Από τα πολλά πάσχει το κράτος κυρία του υπουργείου αλιείας., και σ' αυτό κάνετε ομαδικώς μόκο...





undefined...στα άνυδρα νησιά των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

- Ωφέλεια για το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.013.000 ευρώ.

Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Υφυπουργού ΘΥΝΑΛ και εκπροσώπων της εταιρείας «ΚΥΚΛΑΔΕΣ Ι Ν.Ε.» υπογράφτηκε η τροποποίηση της υπ. αριθμ. 144/2010 σύμβασης που αφορά στην υδροδότηση των άνυδρων νησιών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Η εν λόγω σύμβαση υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2010, ήταν συνολικής συμβατικής αξίας 13.358.400 Ευρώ, και σε αυτήν ορίζονταν ελάχιστες εγγυημένες ποσότητες νερού τις οποίες θα αναλάμβανε η ανάδοχος εταιρεία να μεταφέρει για το χρονικό διάστημα από 1-5-2010 έως 30-4-2012. Παρόλα αυτά , δεδομένου ότι οι ανάγκες σε πόσιμο νερό έχουν μειωθεί, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων, της εγκατάστασης και εκσυγχρονισμού μονάδων αφαλάτωσης και της καλύτερης αξιοποίησης νερού υφιστάμενων φραγμάτων, ζητήθηκε από την Υφυπουργό, η τροποποίηση των όρων της σύμβασης και η μείωση του καταβαλλόμενου ποσού στην ανάδοχο εταιρεία.
Με την υπογραφείσα τροποποίηση επιτεύχθηκε, αφενός, η μείωση (από 690.000 κ.μ. σε 536.000 κ.μ.) των ελάχιστων εγγυημένων ποσοτήτων, που προβλέπεται να μεταφερθούν για το τρέχον συμβατικό έτος, και αφετέρου, η παραίτηση της αναδόχου εταιρείας, από την αξίωση είσπραξης της συμβατικής αξίας, που αντιστοιχεί σε 16.000 κ.μ., η οποία αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου, για το προηγούμενο έτος.
Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ωφέλεια για το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.013.000 Ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: