Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ

Παραδοχή του γγ λιμένων ότι το λιμάνι του Πειραιά ( εσωτερικού) δεν παρέχει ασφάλεια.

Τι ασφάλεια να υπάρχει, όταν μπαίνει μέσα όποιος θέλει και κάνει ότι θέλει. Το πιο αστείο απ' όλα είναι ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες.

Αναφέρεται ο διεθνής κώδικας ασφάλειας λιμένων, που όμως έχει ισχύ? Σε λιμάνια εσωτερικού χρειάζεσαι διεθνή κώδικα ασφάλειας, για να το φυλάξεις???

Εφόσον δεν μπορούν ας δώσουν την φύλαξη σε ιδιωτικές εταιρείες. Αλλά το θέμα μάλλον θα σταματήσει , όταν η κάθε εταιρεία θα έχει το δικό της τέρμιναλ, το οποίο και θα ελέγχει.

Μου έκανε εντύπωση εχθές το βράδυ, σε άφιξη πλοίου, υπήρχε ένας λιμενικός, που ρύθμιζε την κίνηση, αλλά κανένας δεν του έδινε σημασία, διότι έμοιαζε περισσότερο για χαμένο επιβάτη, παρά όργανο της τάξεως... Μου θύμισε τον άλλο λιμενικό, που πιστεύει ότι είναι επαγγελματίες.... πιθανόν αλλά άνευ ειδικότητος, δηλαδή ΑΠΑΕ


...απόσμασμα από τις Καπετάνισες
Μετά λύπης ακούμε όμως σε ραδιοφωνικές δηλώσεις τους αρμοδίους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διά στόματος του ΓΓ Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλου να εγκαλούν τις εταιρείες ακριβώς επειδή σέβονται τους νόμους.Είναι επιπλέον ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίζει το Υπουργείο την κατάσταση, ότι ο ίδιος ΓΓ δήλωσε ότι οι καταληψίες «περιφρουρούν» την απεργία τους, αν και του είχαν κοινοποιηθεί οι δικαστικές αποφάσεις που την είχαν απαγορεύσει ως παράνομη. 
Ταυτόχρονα δήλωσε ότι αδυνατεί να διαφυλάξει την ασφάλεια του λιμένα χωρίς ταυτόχρονα να δηλώσει την παραίτησή του, επιβεβαιώνοντας αυτό που δυστυχώς γνωρίζουν όλοι ότι τα μέτρα του Κώδικα ISPS ουδόλως εφαρμόζονται στο λιμάνι του Πειραιά. Είμαστε βέβαιοι ότι η δήλωση αυτή θα εκτιμηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός βεβαίως αν η ΟΛΠ ΑΕ διαψεύσει τον κ. Γενικό Γραμματέα. 
Θα θέλαμε οι υπεύθυνοι να έχουν την ευθιξία να παραιτούνται όταν δεν στέκονται στο ύψος των ευθυνών που οι ίδιοι έχουν αναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: