Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Πρόσκρουση πλοίων στη Δραπετσώνα

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΓΑΛΗΝΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

....ο τίτλος λέει πρόσκρουση πλοίων... όπως λέμε στην Παραπόλα? όπως λέμε στα Βάτικα? Τι είναι η Δραπετσώνα? διότι λιμάνι δεν είναι. Το λιμάνι είναι ο Πειραιάς και ευρύτερα το Κερατσίνι, επομένως να το αναφέρεται σαν ΝΜΔ, διότι σκέτος μώλος είναι και μάλιστα πολύ επικίνδυνος για πολλά χρόνια.

Το πλάνο του επενδυτή δεν προβλέπει έργα στο σημείο?? Κάθε που βάζει αέρα πρέπει να τρέχουν σαν παλαβοί όλοι, να προλάβουν τα στουκαρίσματα?  Ναυτική Ελλάς..... 


+++

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κόπηκαν οι πρωραίοι κάβοι πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Χ “ALKADARA DOS ” ελληνικής σημαίας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 και αυτό με τη σειρά του στο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERSTAR II» σημαίας Κύπρου.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε και πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των πλοίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των προαναφερθέντων πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.


portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: