Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο στο Ρίο – Αντιρρίο: Kαπετάνιος φέρεται να... παραχώρησε τη θέση του

 Ο τίτλος παραπέμπει σε κακουργηματική πράξη, διαβάζοντας το καταλαβαίνεις πιο σωστά.

2 περιπτώσεις... ο  πλοιοκτήτης καπετάνιος πήρε σύνταξη αλλά δεν θέλει να αφήσει το καράβι , επομένως βάζει κάποιον νομότυπα χωρίς εμπειρία και τις μανούβρες τις κάνει ο ίδιος. Στην δεύτερη περίπτωση δεν βρίσκουν σχετικό καπετάνιο, βάζουν ένα συνταξιούχο για τις μανούβρες και νομότυπα υπάρχει ο καπετάνιος στο ναυτολόγιο. Είναι παράτυπο, αλλά εξυπηρετεί πολλούς. Καμιά σχέση με την ασφάλεια των πλόων.  Οι λόγοι της σύλληψης δεν ευσταθούν διότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε αναθέσει την διοίκηση του πλοίου σε άλλον...

+++

16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Iσχυρίστηκε πως "δεν το είχε" με τους ελιγμούς.

Στη σύλληψη 44χρονου καπετάνιου φέρυ μποτ που εκτελεί δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου προχώρησαν χθες Τετάρτη 15/11/2023, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Σύμφωνα με το pelop.gr, διαπιστώθηκε πως ο καπετάνιος αν και βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου είχε «παραχωρήσει» τη θέση του σε συνταξιούχο ναυτικό, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται πως δεν το «είχε» με τους ελιγμούς που απαιτούνταν κατά τον απόπλου και κατάπλου από τις προβλήτες του πορθμείου.

 
Πηγές του pelop.gr ανέφεραν πως αυτή η ιδιότυπη συνεργασία γινόταν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο 44χρονος καπετάνιος συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης ανάθεσης διοίκησης πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: