Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Blue Star 1: Καταγγελίες για ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών

....παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ποιος θέλει να φαίνεται βασιλικότερος του βασιλέως??

Εάν θα σωθείται από τις αποζημιώσεις, τότε να μην δημιουργούσατε τις προϋποθέσεις, εάν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα , σταματήστε το, για να παραμείνεται κύριοι...

Σύμφωνα με ναυτεργατικά σωματεία

Τις ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών- μελών του πλοίου «Blue Star 1» καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία σημειώνουν ότι πληροφορήθηκαν από ναυτεργάτες μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Star 1» της εταιρείας «Blue Star Ferries», ότι "το Σάββατο 28 Οκτώβρη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε προσπάθεια από την εταιρεία για ομαδικές απολύσεις".

Μάλιστα, «η αιτιολογία που ήθελε η εταιρεία να αναγραφεί στα ναυτικά φυλλάδια των ναυτεργατών ήταν "αμοιβαία συναίνεση" και χωρίς κανένας ναυτεργάτης να έχει δώσει έγγραφη παραίτηση», προφανώς για να μην τους δώσει ούτε καν αποζημίωση.

«Οι ναυτεργάτες εναντιώθηκαν στην ομαδική απόλυση με την αιτιολογία της «αμοιβαίας συναίνεσης», απαίτησαν και πέτυχαν την προβλεπόμενη αποζημίωση. Κάθε προσπάθεια που καταργεί τα κεκτημένα δικαιώματα των ναυτεργατών και τους καθιστά ευάλωτους από την αντιλαϊκή πολιτική στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Απαιτούμε το υπουργείο και οι υπηρεσίες τους να εφαρμόζουν τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των ναυτεργατών», τονίζουν τα σωματεία.

(902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: