Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Σαντορίνη: Δωρεάν παραχώρηση ακινήτου για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Λιμενικού

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

…άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή,  φωνάζουν οι σαντορινιοί για περισσότερους λιμενικούς στο νησί, αφού δεν φτάνουν για τις υπηρεσίες παρκαδόρων, από την άλλη ο ΥΕΝ, τους ευγνομονεί για την πρωτοβολία που είχε η λιμενάρχης, και φαίνεται ότι ευόδωσε μεσοκαλόκαιρα. Τι σόι ράτσα είναι αυτή? Είναι αλήθεια, οργασμός στο ...λιμάνι της Σαντορίνης, και το ΛΣ, παρέχει τις καλλίτερες υπηρεσίες του με παρκαδόρους λιμενικούς..

+++

Υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Δήμαρχο Θήρας

Κάθε καλοκαίρι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που ενισχύουν νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα τόσο δυναμικούς όπως η Σαντορίνη, αδυνατούν να βρουν καταλύματα εξαιτίας της τουριστικής κίνησης αλλά και του υψηλού κόστους των ενοικίων.

Η εν λόγω παραχώρηση του Δήμου Θήρας θα εξασφαλίσει σε οκτώ (8) στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δωρεάν ποιοτική στέγη.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της Απόφασης του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, προκειμένου να συνδράμουν με τον τρόπο αυτό το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που υποστηρίζει καθημερινά το νησί σε επίπεδο ακτοπλοϊκής σύνδεσης, θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας, αλιείας, προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, λιμενικής και θαλάσσιας αστυνόμευσης κ.ά.

Σε ανάρτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι "η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας να είναι προπομπός και παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους Δήμους της χώρας".

Σημειώνεται ότι το κόστος επισκευών και συντήρησης του ακινήτου θα καλυφθεί από δωρεές διακεκριμένων επιχειρηματιών του νησιού.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης παραβρέθηκαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Θήρας και Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Καστάνης, Διοικητής 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης είχαν συμβολή η Λιμενάρχης Θήρας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντία Κορακά, όπως επίσης και η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: