Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Με επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι επισκευαστικές εργασίες του πλοίου ‘’SEABREEZE’’ της THENAMARIS στα ναυπηγεία Σπανόπουλος

Ο Όμιλος Σπανόπουλου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1962, με στόχο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στη βιομηχανία της ναυτιλίας και αυτό συνεχίζει να κάνει τα τελευταία 60 χρόνια.

Αναπτύσσεται σταθερά, σε υγιείς βάσεις, με σημαντικές οικονομικές επιδόσεις. Διαθέτει 160 ιδιόκτητα πλωτά μέσα, (ρυμουλκά πλοία, πλωτούς γερανούς, φορτηγίδες, πλατφόρμες κλπ.), περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, δύο ναυπηγεία, στο Πέραμα και στη Σαλαμίνα.

Το Ναυπηγείο της Σαλαμίνας, το οποίο έχει έκταση 100 στρεμμάτων, προβλήτες 1.800 μέτρων και διαθέτει 4 πλωτές δεξαμενές, έχει στελεχωθεί με 16 τμήματα όλων των ειδικοτήτων, 370 άτομα μόνιμο, έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να καλύψει όλες τις εργασίες συντήρησης, επισκευής, μετασκευής και κατασκευής νεότευκτων, πλοίων, μεγάλης γκάμας τύπων και μεγεθών.

 Όπως αναφέρει ο όμιλος Σπανόπουλου:

«Το τελευταίο 1½ χρόνο λειτουργεί η πλωτή δεξαμενή μεγέθους Panamax, στην οποία έχουμε δεξαμενίσει επιτυχώς πάνω από 30 φορτηγά και δεξαμενόπλοια της ελληνόκτητης και ξένης ποντοπόρου ναυτιλίας. Η επιτυχημένη ανοδική πορεία που έχουμε χαράξει, έχει ως απώτερο στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε οι Ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρίες να επιστρέψουν, για την συντήρηση και τις επισκευές των πλοίων τους πίσω στην Ελλάδα, με όλα τα προφανή οφέλη για τον ευρύτερο κλάδο και την χώρα μας.

Η σταθερή αυτή ανοδική μας πορεία οδήγησε, ανάμεσα σε άλλες μεγάλες εταιρίες της ναυτιλίας, στην συνεργασία μας με μια ιστορική και επιτυχημένη εταιρία του κλάδου, την Thenamaris. Το δεξαμενόπλοιο Μ/Τ Seabreeze, της Thenamaris, ήρθε στο ναυπηγείο μας τον Αύγουστο. Είναι ένα product tanker, μήκους 186 μέτρων και 54.000 τόνων. Οι εργασίες που παραδόθηκαν ήταν ο καθαρισμός και η βαφή της γάστρας, αλλάχθηκαν τα επιστόμια και τα ανόδια, έγινε εξάρμοση της προπέλας, αλλάχθηκαν τα παρεμβύσματα του άξονα κ.α  Όλες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, εντός προδιαγραφών και εντός του ορισθέντος από την πλοιοκτήτρια εταιρία χρονοδιαγράμματος. Σαν επιστέγασμα των καλών υπηρεσιών που παρέχουμε ήδη περιμένουμε δύο επόμενα πλοία της εταιρίας, ίδιου τύπου, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

 Είμαστε σε επαφή με πολλές καταξιωμένες εταιρείες του χώρου για επικείμενη συνεργασία και είμαστε σίγουροι ότι με τις μεγάλες δυνατότητες του ομίλου και του ναυπηγείου, τις άριστες υποδομές, την φερεγγυότητα, την τεχνογνωσία, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει, θα είμαστε στυλοβάτες, δίπλα στην Ελληνική ναυτιλία».

Για το arxipelagos

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: