Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Dimand - Άβαξ: Μεγάλη επένδυση real estate δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Έργο που είχε "παγώσει" εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά πλέον βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του νέου, κοινού έργου της Dimand και της Αβαξ, το οποίο θα αφορά την περάτωση κτιρίων μικτής χρήσης, τόσο γραφεία, όσο και κατοικίες στην περιοχή του Φαλήρου, ακριβώς δίπλα από το Στάδιο Καραϊσκάκη.

Αυτή ήταν μια από τις ειδήσεις που βγήκαν από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας, με τα στελέχη της να τονίζουν ότι το εν λόγω έργο βρίσκεται σε φάση μελετών και αδειοδοτήσεων και αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα ξεκινήσει μέσα στην άνοιξη του 2023, χωρίς να προσδιοριστεί επακριβώς ο ορίζοντας ολοκλήρωσης, που φέρεται να είναι καταρχήν το 2025.

Πρόκειται για το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 18.730 τ.μ. και θεωρείται από τα πιο προνομιακά σημεία των νοτίων προαστίων, καθώς βρίσκεται παραλιακά, δίπλα σε ΜΜΜ, αλλά και δίπλα σε μεγάλους οδικούς κόμβους όπως ο Κηφισός και η παραλιακή λεωφόρους.

Εξάλλου, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι βρίσκεται στον Πειραιά, μια περιοχή που, ήδη, τα τελευταία χρόνια είναι σε ανάπτυξη, με την Dimand να έχει συμβάλει σε αυτό, τόσο με τα έργα στον Άγιο Διονύσιο, τον υπό αναμόρφωση Πύργο του Πειραιά κλπ. με τις κατασκευές αυτές να ανεβάζουν, όπως είναι λογικό, και τις αποδόσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκεκριμένη έκταση αναμένεται να κατασκευαστούν 6 κτίρια, από τα οποία 4 θα είναι αμιγώς κατοικίες και άλλα δύο μικτές χρήσεις, όπως εστιατόρια και supermarket, αλλά και γραφεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια για να εκκινήσει εκ νέου η επένδυση, η οποία είχε πάρει αρχικά μπροστά από την J&P πριν από κάποια χρόνια, χωρίς όμως τελικά να ευδοκιμήσει λόγω της οικονομικής κρίσης και το ‘’πάγωμα’’ κάποιων δραστηριοτήτων στην οικοδομή.

Το ακίνητο, ωστόσο, είχε μπει στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος της Dimand και εδώ και κάποιους μήνες, γίνεται κοινός σχεδιασμός για την έναρξη της κατασκευής του.

Yπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Aβαξ μέσω της θυγατρικής AVAX Development και η εταιρεία Dimand SA είχαν καταλήξει τον περασμένο Σεπτέμβριο, του 2021, σε συμφωνία για την απόκτηση σε ορίζοντα 12 μηνών ποσοστού συμμετοχής 15% και 55% αντίστοιχα στην εταιρεία 3V Α.Ε.. Η εταιρεία 3V Α.Ε. είναι εκείνη που διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και στην ευρύτερη περιοχή του δημοπρατηθέντος μέσω ΣΔΙΤ Κέντρου Καινοτομίας, οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ..

 businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: