Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

 ...το καράβι χτίζεται για να είναι πάνω-κάτω ορθιο στην θάλασσα. Αυτό είναι δεδομένο. Αι παράμετροι δεν είναι. Άρα μήπως πρέπει να γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βασικά και άλλα τόσα από τα μυστικά του πλοίου μας?? Ένας φίλος μου έλεγε...φάνηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθώ να εξηγήσω το αυτονόητο, μάλλον δεν έπιασαν τόπο. Όλοι έγιναν χρήστες και ότι βγει...



Πλοίο Ro-Ro ανατράπηκε στο λιμάνι της Αλγερίας

05 Οκτωβρίου 2021.

 


 Το Ρο-Ρο πλοίο IVAN έχασε την ευστάθεια του και ανατράπηκε στο λιμάνι Αλγέρι της Αλγερίας στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο έχει ακουμπήσει στον βυθό δίπλα στην προβλήτα και παραμένει εν μέρει πάνω από την γραμμή του νερού, μερικώς βυθισμένο, με μεγάλη κλίση προς τα δεξιά.

Οι αρχές της Αλγερίας θα διερευνήσουν εάν το ακατάλληλο έρμα οδήγησε στην απώλεια της σταθερότητας του IVAN. Και τα 17 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή με 6 Φιλιππινεζους απο το πλήρωμα να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Glenhallen της Μάλτας επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι κατά την φόρτωση το πλοίο έγειρε με κλίση με αποτέλεσμα να πάρει νερό ενώ είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι. Οι αρχές της Αλγερίας ερευνούν την φόρτωση του πλοίου και το έρμα για τον εντοπισμό των αιτιών του ατυχήματος.

Κάποια ξένα μμε ανέφεραν οτι υπάρχει ενα μέλος του πληρώματος νεκρό ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν εχει επιβεβαιωθεί ακομη.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: