Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ποιους έχει ενοχλήσει ο Πάνος Λασκαρίδης;

..φιλολογικό το ερώτημα μου

Κύριε Πάνο, γιατί επιμένετε να δημιουργείτε δημόσιους υπαλλήλους?

Καλλίτερη λύση θα ήταν να συμμετάσχετε σε εθελοντικό πρόγραμμα,  δημιουργίας εθελοντικής ακτοφυλακής και όχι μόνο. Επειδή δε είναι προφανές ότι δουλεύουμε κάτι τέτοιο, θα θέλαμε την βοήθεια σας. 


.....


25 ΜΑΪΟΥ 2021

του Σάββα Αθανασίου

Οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη δεν με εξέπληξαν.
Είναι δηλώσεις που τις έχει κάνει επανειλημμένα, χωρίς την λέξη που προκάλεσε.
Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι η επίθεση που δέχεται από έντυπα και μέσα που ελέγχονται από εφοπλιστές.

Κατά την άποψη μου, ο Πάνος Λασκαρίδης απο καιρό φαίνεται κάποιους έχει ενοχλήσει. Σε κάποιους έχει "μπει στη μύτη", δεν εξηγείται αλλιώς.
Έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια μέσω του Ιδρύματος "Αικατερίνης Λασκαρίδη", Leader του πολιτισμού του Πειραιά. Το Ίδρυμα έχει αποκτήσει πολλά και ιστορικά κτίρια και να έχει ανακαινίσει. Διαθέτει μοναδικές συλλογές βιβλίων, πινάκων και άλλων ναυτιλιακών κειμηλίων.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα είνα πολυσχιδής, δεδομένου ότι διαχειρίζεται πλοία, ξενοδοχεία, καζίνο.
Προφανώς, σε αρκετούς δεν αρέσουν ...κάποιες οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους.
Προφανώς, σε αρκετούς δεν αρέσουν οι πρωτοβουλίες του στον τομέα του πολιτισμού στον Πειραιά.
Προφανώς σε αρκετούς δεν αρέσουν οι αιρετικές του απόψεις και ζητούν - άκουσον, άκουσον- την αποπομπή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Προφανώς ο Πάνος Λασκαρίδης αρκετούς έχει ενοχλήσει για την αθυροστομία του.
Προφανώς κάποιους έχει ενοχλήσει με τις δωρεές του στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Λιμενικό Σώμα και αλλού.

Σαφώς και είπε αλήθειες, υπό την έννοια ότι οι εφοπλιστές που δεν έχουν βαπόρια με ελληνική σημαία, ελληνικά πληρώματα και η έδρα τους δεν είναι στην Ελλάδα, δεν επηρεάζονται από τις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων.
Σαφώς και είναι προσβλητική η λέξη "τον έχουμε χεσμένο τον πρωθυπουργό", αλλά όταν δεν τον έχουν ενημερώσει ότι τον καταγράφουν με κάμερα, υπάρχει πρόβλημα.

Όπως πρόβλημα υπάρχει και με το γεγονός ότι επιχειρούν να ... διασύρουν τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, δείχοντας εικόνες από την διαδικασία του μακιγιάζ του στο γραφείο.
Όμως υπάρχει πρόβλημα και με το γεγονός ότι δεν παρουσίασαν απόψεις που καταγράφηκαν με κάμερα τόσο του Αντώνη Νταλακογιώργου, προέδρου της ΠΕΝΕΝ, όσο και της γιατρού Δήμητρας Βήνη, που αγωνίζεται για την επέκταση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: