Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

“Ξυπνάει” ο γίγαντας της Χανιώτικης Α.Ν.Ε.Ν. Το “Αίολος Κεντέρης” γίνεται “Άνεμος” και ξεκινάει δρομολόγια…


Μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας, πολλές συζητήσεις και προσπάθειες
η Χανιώτικη Ναυτιλιακή Εταιρία “Α.Ν.Ε.Ν” φέρεται να 
ενεργοποιείται στον “χάρτη” της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, 
εντός του 2021.

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Νότου, σύμφωνα με δημοσίευμα του  nautilia.gr, είναι έτοιμη να επαναφέρει στην ενεργό δράση το ταχύπλοο “Αίολος Κεντέρης Ι”, το οποίο ανήκει τους τελευταίους μήνες στο στόλο των πλοίων της αλλά εδώ και εννέα χρόνια, παραμένει ακινητοποιημένο.

Το πλοίο – σύμφωνα με το dete.gr, μετονομάζεται,  θα φέρει πλέον το όνομα “Άνεμος” και θα “πιάνει λιμάνι” στην Κυλλήνη σύμφωνα με τη δήλωση τακτικής δρομολόγησης ακτοπλοϊκών πλοίων την 1η Νοεμβρίου 2021 και για τη σεζόν 2021-2022 με γραμμή δραστηριοποίησης Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς.

Ναυτιλιακοί κύκλοι αναφέρουν πως το κόστος επιστροφής στην ενεργό δράση είναι αρκετά μεγάλο και μένει να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρία, πέραν της δήλωσης τακτικής δρομολόγησης που κατατέθηκε στην Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας για την περίοδο 1/11/2021 – 31/10/2022.

Μετά από εννέα χρόνια επιχειρησιακής αδράνειας, το “Αίολος Κεντέρης” της Α.Ν.Ε.Ν. εντός τους 2021, όπως όλα δείχνουν θα ριχτεί και πάλι στη μάχη της Ελληνικής ακτοπλοΐας. Μεγάλο “αγκάθι”, παραμένει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών του…

Να σημειώσουμε πως πέραν των τριών πλοίων της Levante Ferries που έχουν δηλωθεί στην σχετική λίστα, φαίνεται και η επαναδρομολόγηση του “Ανδρέας Κάλβος” από την ΙΟΝΙΣΣΟΣ ΦΕΡΡΙΣ στα νερά της Ζακύνθου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: