Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

«Ρεσάλτο» πειρατείας Κυρίως κυβερνητικής εν μέρει απραξίας και αδιαφορίας ναυτιλιακών εταιρειών

02/12/2020

 : Βασίλειος Πολίτης, Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού (ε.α.)

Σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή σε οργανώνεις διακίνησης λαθραίου πετρελαίου ανήκουν σε μεγάλο βαθμό οι πειρατές στο Δέλτα του Νίγηρα, επισημάνει στη συνέντευξη του στο maritimesTV o Βασίλειος Πολίτης, Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού (ε.α.) και μέλος της επιτροπής του ΝΑΤΟ σε θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας και καταπολέμησης πειρατείας. Μιλά για την έξαρση του φαινομένου της πειρατείας, τονίζοντας πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για έξαρση αλλά για διαφοροποίηση. Επισημαίνει πως ναυτικά κράτη όπως Ελλάδα, η Αμερική κλπ, δεν έχουν κάνει τις κατάλληλες ενέργειες με αποτέλεσμα τα πλοία νε είναι εκτεθειμένα.

«Το κόστος ανθρώπινης ζωής που διαπραγματεύονται οι πειρατές ξεκινά από το 1 εκ. δολ και φτάνει περίπου στα 200.000 δολ ανάλογα με το πλοίο και το πόσο εύρωστη είναι η εταιρεία…»

Μιλά για τις ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να κάνει μια ναυτιλιακή εταιρεία ώστε να μειώσει τις πιθανότητες πειρατείας σε πλοία της αλλά και τους τρόπους διαχείρισης μιας πειρατείας, απαγωγής ή κλοπής φορτίου, επισημαίνοντας πως οι έλληνες ειδικοί διαπραγματευτές έχουν μεγάλη εμπειρία και σίγουρα αποτελεσματικότητα.

maritimes.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: