Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Εξαιρετική η συγκυρία για τη δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης πλοίων στην Ελλάδα: Δρ Άλκης Κορρές

 21/12/20     

Για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει μονάδα ανακύκλωσης πλοίων στην Ελλάδα, για τα οικονομικά οφέλη από αυτή τη βιομηχανική δραστηριότητα αλλά και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός σύγχρονου διαλυτηρίου πλοίων, μιλά ο Δρ Άλκης Κορρές, ναυτιλιακός οικονομολόγος σύμβουλος επενδύσεων.

«Μια τέτοια μονάδα στην Ελλάδα η οποία να συμμορφώνεται με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1257/2013, δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι στέλνει τον μεγαλύτερο αριθμό πλοίων παγκοσμίως προς διάλυση. .» επισημαίνει ο κ Κορρες.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του, στο «Κανάλι 1» 904 και στους Νίκο Μπαρδούνια και Μάρκο Κάντζιο τονίζει πως το timing για τη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας είναι εξαιρετικό. Η συγκυρία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης (European Recovery Fund) άλλα και ενόψει των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών με αντικείμενο την περιβαλλοντική προστασία πρόκειται να οδηγήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν μεγάλο αριθμό παλαιοτέρων πλοίων στη διάλυση για λόγους περιβαλλοντικής, δηλαδή εμπορικής απαξίωσης.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία, τα κεφάλαια που απαιτούνται αλλά και το προφίλ του επενδυτή, ο Δρ Κορρες επισημαίνει πως υπάρχουνε συνέργιες μεταξύ της μονάδας ανακύκλωσης και επισκευών πλοίων, της χαλυβουργίας και άλλων. «Σε αυτή τη φάση αν και το θέμα διερευνάται, βλέπουμε μάλλον ένα ενδιαφερόμενο ο οποίος θα προέρχεται από τον χώρο της βιομηχανίας και όχι από τον χώρο του δημοσίου.»

 

maritime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: