Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Επιστολή Σπουδαστών Κ.Ε.Σ.Ε.Ν/ Π. στον Υπουργό Ναυτιλίας

...η παρακάτω επιστολή των σπουδαστών είχε δημοσιοποιηθεί στις 10 Απριλίου. Δεν ανιχνεύσαμε κάτι που να διορθώνει την αδικία, ελπίζουμε όμως ότι έχει τακτοποιηθεί. είδωμεν
+++




Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

H κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε λόγω της έλευσης της πανδημίας του κορωνοϊού έθεσε εξαρχής το δίλημμα αν η υγειονομική αντιμετώπιση του ιού αποτελεί μείζον θέμα ή αν τελικά οι οικονομικές επιπτώσεις υπερισχύουν. Όμως επειδή το αγαθό της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, είναι υπέρτατο και μη διαπραγματεύσιμο, η ελληνική κυβέρνηση ορθώς επέλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο και πολιτικά γενναίο δρόμο, επιβάλλοντας πρώιμα και σκληρά αλλά αναγκαία, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Επειδή όμως η κανονικότητα αργά ή γρήγορα θα επανέλθει, ελήφθησαν αντίμετρα για όλους τους κλάδους της οικονομίας, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις που αναγκαστικά εκ της φύσεως τους προκάλεσαν. Ένα από αυτά είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην οποία έχουν ενταχθεί όλα τα σχολεία αλλά και πλείστες σχολών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης προκειμένου να μην χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Δυστυχώς η σχολή μας (ΚΕΣΕΝ) αρμοδιότητας του Υπουργείου στο οποίο προΐσταστε και στην οποία φοιτούμε, δεν περιλαμβάνεται σε αυτού του είδους την εκπαίδευση δημιουργώντας εκτός της ανησυχίας για την απώλεια του διδακτικού διμήνου, άμεση βιοποριστική δυσπραγία καθόσον όπως γνωρίζετε προκειμένου να φοιτήσουμε στον τελευταίο κύκλο της σχολή μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση του Διπλώματος Πλοιάρχου Γ´.

Αποτέλεσμα τούτου είναι στην παρούσα φάση αφενός μεν να μην δυνάμεθα να παρακολουθούμε τα μαθήματα, αφετέρου δε και μέχρι της λήξεως των μέτρων να μην μπορούμε να εργαστούμε επί πλοίων, δημιουργώντας σε εμάς και στις οικογένειές μας που βασίζουμε την οικονομική μας επιβίωση μέσω της εργασίας μας ανυπέρβλητα προβλήματα διαβίωσης υποθηκεύοντας τοιουτοτρόπως την αξιοπρέπεια μας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως καθώς έχετε αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον σας για τα στελέχη της εμπορικής ναυτιλίας, που ως σταθερός πυλώνας της πατρίδας μας συμβάλει δεκαετίες τώρα στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα της χώρας, μπορείτε να δώσετε μία προσωρινή λύση στο εξοντωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, με την εφαρμογή και στο ΚΕΣΕΝ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει λειτουργήσει ως τώρα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με εξαιρετικά αποτελέσματα, προκειμένου αμβλυνθούν κατά το μέτρο του δυνατού και για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Μετά τιμής 62 Σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ/Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: