Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Το κράτος που είναι, ρε, καραγκιόζηδες;

....πάντα οι ναυτικοί ήσαν παρθένες και ενίοτε μωρέ...
Που να τα μάθει τα αίσχη της κοινωνίας μας ο ναυτικός?
Έτσι, ήταν πάντα στο πρώτο πλάνο της κοροϊδίας, της κλεψιάς και  της χειραγώγησης, χωρίς αλλά και χωρίς να θέλει να εμπλακεί, αφού αλλού και μακριά είναι η δουλειά, και τα ενδιαφέροντα του.

...κλέφτες απατεώνες  , δολοφόνοι μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν  στις φυλακές, και εμείς μιλάμε για σωφρονιστικό σύστημα,  προσελήφθησαν 2500 αστυνομικοί, για να φυλάνε το κέντρο... και η υπόλοιπη Ελλάδα αναστενάζει.. Δικαίως λένε. Που είναι το κράτος, και όσο για το καραγκιόζηδες, νομίζω ότι βρίζουν την ομορφότερη φιγούρα στην ιστορία μας, βρέστε άλλη λέξη για να στολίσετε τους καθώς πρέπει... αλήτες.

Για όσους ασχολείσθε με το ποδόσφαιρο, το παρακάτω κείμενο, είναι αρκετό για να το ξεχάσετε...


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, 15:53  ζοθγλα.γρ  apodytiriakias.gr

Ο Σαββίδης είναι Ρώσος αρχηγός συμμορίας στο στημένο πρωτάθλημα. Αυτό ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ο Μαρινάκης μόλις μια (αριθμ. 1) μέρα μετά τη συνάντηση του με τον... πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην, κινηματογραφικού τύπου και με σατιρικό ύφος μαφιόζικης ταινίας, συνάντηση των ''4'' ποδοσφαιρικών ''οικογενειών''. Επιτόπου αντέδρασε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ''γηγενή υπόδικο'' τον Μαρινάκη, ''κατηγορούμενο για το μισό ποινικό κώδικα''.

Υπ' όψιν ότι οι δυο εν λόγω επιχειρηματίες, Σαββίδης και Μαρινάκης, είναι άτομα αιχμής στο δημόσιο βίο. Πέρα από την εμπλοκή τους, καθόλου ευχάριστη κοινωνικά, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι καναλάρχες, εκδότες, άρα έχουν άμεση σχέση οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, με κόμματα, με δικαιοσύνη και ό,τι άλλο εκφράζει την κρατική εξουσία.

Ο Μαρινάκης είναι αυτός που κατηγορείται για αρχηγός συμμορίας και στημένα παιχνίδια, είπε ακόμα ο Ιβάν.

Αυτός δεν είναι ένας προσωπικός πόλεμος δυο ανταγωνιστών στο γήπεδο της μπάλας. Κι αν χαρακτηριστεί σαν τέτοιος, είναι κάτι περισσότερο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το απόλυτο και ολοκληρωτικό ξεβράκωμα αυτού που λέγεται κράτος στην Ελλάδα. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν βρίσκεται αν έχει δίκιο ο ένας από τους δυο ή και οι δυο. Ούτε αν κακώς ο ένας αποκαλεί αρχηγό συμμορίας τον άλλον. Το ζήτημα είναι ότι ποδόσφαιρο παραμένει απροστάτευτο από τις βαρύτατες, αληθινές ή όχι, κατηγορίες δυο ιδιοκτητών ανωνύμων εταιρειών που φέτος στα γήπεδα διεκδικούν τίτλους και χρήματα.

Οι νόμοι ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τους δικαστές να παρέμβουν. Και να αποφασίσουν! Είναι αρχηγός συμμορίας ή όχι ο τάδε και ο δείνα; Κουβέντες που... φοβίζουν τους δικαστές και γι' αυτό δεν επιλαμβάνονται. Μαχαιριά στο ποδόσφαιρο, όχι απλά... δυσφήμιση, αποτελεί η επώνυμη δήλωση καναλάρχη, διαπλεκόμενου κι όχι, ότι το πρωτάθλημα είναι ελεγχόμενο από εγκληματική οργάνωση. Ερώτημα αφελές, αλλά καλώς να διατυπωθεί, γιατί εδώ και χρόνια παραμένει υπόδικος ο Μαρινάκης και, επιτέλους, δεν δίνεται δικαστική απάντηση στο αν ο άνθρωπος έχει ή όχι σχέση στα εγκλήματα που του αποδίδονται;

Ελλάδα είμαστε. Υπεράνω του κράτους, της κυβέρνησης, της δικαιοσύνης είναι ο γίγας λαός. Τρέμουν τον λαό που βρίσκεται σε μόνιμη μαστούρα με την ομαδάρα του. Να είμαστε, όμως, επιεικείς με τους κυβερνώμενους κυβερνώντες γιατί, χρόνια τώρα, καραγκιόζηδες αυθεντικοί, κάνουν το κορόιδο και δεν ακουμπάνε εκείνους οι οποίος κυκλοφορούν στην πιάτσα έχοντας στην τσέπη όχι μόνο εκατομμύρια.

Στη φώτο, το γκολ του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Λαμία, που έδωσε μια ακόμα αφορμή να αναρωτηθούμε, γαμώ το στανιό μου, ποιος είναι- κι αν υπάρχει-  ο πραγματικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής συμμορίας;




Δουλεύουν τον κόσμο στα ίσα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 09:56


- Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;

Αυτή την κουβέντα πέταξε στα μούτρα του Ιβάν Σαββίδη ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης. Συνέβη προχθές στην «ιστορική» συνάντηση των αφεντικών των 4 ΠΑΕ, που -υποτίθεται- σκοπό είχε να ομαλοποιήσει την κατάσταση πολέμου στο πρωτάθλημα. Και, για να επιτευχθεί αυτό, οι ελπίδες της κυβέρνησης και των διεθνών συνομοσπονδιών ακουμπάνε στην ποδοσφαιρική βούληση των Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζου.

Μα είναι δυνατόν να τα βρούνε ποτέ Σαββίδης και Μαρινάκης, όταν διεκδικούν το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός; Ποτέ! Των ποτών ποτέ!!! Απόδειξη ότι κανένας από τους τέσσερις δεν έδειξε καν ούτε υποψία διάθεσης ώστε να συγκλίνουν οι όποιες θέσεις τους. Γιατί; Επειδή δεν έχουν θέσεις. Και οι τέσσερις. Επειδή δεν έχουν προτάσεις επί της ουσίας. Και τι διάολο έχουν;

Συμφέροντα. Μόνον. Φωνάζουν και διαμαρτύρονται μόνο για πάρτη της ομαδάρας τους.

Ο Μαρινάκης, λοιπόν, θεώρησε απαράδεκτη την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, επειδή ο ομογενής επιχειρηματίας γνωστοποίησε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ότι πλέον δεν είναι ούτε πρόεδρος, ούτε μέτοχος στην ανώνυμη εταιρεία ΠΑΟΚ. Κι αυτό επανέλαβε μπροστά σ' όλους στη σύσκεψη. «Τότε, τι θέλεις εδώ;» τον προκάλεσε ο εφοπλιστής. Η απάντηση του Σαββίδη είναι η απόλυτη προσβολή στους «συναδέλφους» των ΠΑΕ, αλλά και στον υφυπουργό και τους αξιωματούχους FIFA-UEFA:

- Είμαι εδώ διότι είμαι ο διοικητικός... ηγέτης της συζύγου μου και των δύο παιδιών μου, οι οποίοι είναι οι μέτοχοι της ΠΑΕ.

Αντιληπτό ότι δεν είναι υπόλογος τόσο ο Σαββίδης, όσο ο υφυπουργός της ΝΔ που κάλεσε στη σύσκεψη τον... διοικητικό... ηγέτη της οικογένειάς του. Να μην παραλείψουμε και το άλλο που απάντησε ο του ΠΑΟΚ στον συνάδελφο... ηγέτη του Ολυμπιακού: «Εσύ τι δουλειά έχεις εδώ με την -στην πλάτη σου-  δικαστική απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο;».

Συμπέρασμα. Ο φαιδρός υφυπουργός Αυγενάκης μη δουλεύει κι αυτός τον κοσμάκη με τις σοβαρές αυτές σαχλαμάρες, λέω τις επικοινωνιακού τύπου «συναντήσεις» των... ηγετών των ηγετικών ΠΑΕ. Απ' αυτούς τίποτα, μα τίποτα καλό δεν βγαίνει. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: