Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

«Σφάζονται» στην οικογένεια Μυλωνά. Ο ισχυρός εφοπλιστής η κόντρα με την πρώην του και το παιδί

...πριν 10 χρόνια περίπου πέρασε και από το εσωτερικό με ένα 2850 dwt, αλλά μάλλον άπειροι οι συν αυτώ, δεν κράτησε για πολύ... Βαπόρια εξηντάρια δεν παντρεύονται με τα 3άρια της εσωτερικής αγοράς. Ένας καπετάνιος του από τα μεγάλα παπόρια , είχε δεινοπαθήσει ο άνθρωπος.....


Στην αμερικανική ταινία – ορόσημο «Κράμερ εναντίον Κράμερ», το ζευγάρι Tedd και Joanna Kramer επιδίδονται σε έναν αδυσώπητο μεταξύ τους πόλεμο για το παιδί τους. Στην πραγματικότητα, η ζωή του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα της ναυτιλίας Σπύρου Μυλωνά, ξεπερνά το σενάριο, αφού… όλοι είναι εναντίον όλων.
Γιατί, την τελευταία διετία, ο 90χρονος κροίσος της Ionian Management, υπέβαλε αγωγή εναντίον της συζύγου του, Αντωνίας, στη συνέχεια την απέσυρε, λέγοντας ότι οι δύο κόρες του, Σοφία και Claire, μαζί με τον δικηγόρο του, την υπέβαλαν πίσω από την πλάτη του. Τώρα, ο Μυλωνάς αρνείται να πληρώσει το χρέος της συζύγου του στην εφορία, ύψους 2,27 εκατ. δολαρίων, με τον αμερικανικό Τύπο να αναφέρει ότι το ζευγάρι είναι εν διαστάσει, σε αντίθεση με ό,τι κατέθεσε πρόσφατα σε δικαστήριο η Αντωνία Μυλωνά.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας άλλος μεγιστάνας. Ο επί δεκαετίες επιστήθιος φίλος του Μυλωνά και διαχειριστής της περιουσίας του εφοπλιστή (η οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια), Τζον Κατσιματίδης. Ο οποίος και αποκάλυψε ότι ο Σπύρος Μυλωνάς δεν έχει την πρόθεση να βοηθήσει την -εν διαστάσει, όπως φαίνεται- σύζυγό του να πληρώσει το χρέος προς το… αδυσώπητο αμερικανικό IRS.
Τις προηγούμενες ημέρες, η αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικής Φορολόγησης Εισοδημάτων, Internal Revenue Service, θυροκόλλησε στο διαμέρισμα της 64χρονης Αντωνίας Κοτοβού- Μυλωνά, στο Μανχάταν, έγγραφο για σώρευση οφειλών ύψους 2,27 εκατ. δολαρίων. Είναι το ίδιο διαμέρισμα, αξίας 4,25 εκατ. δολαρίων, το οποίο της είχε δωρίσει, κάποια χρόνια πριν, ο Σπύρος Μυλωνάς. Όμως, με την IRS να απειλεί με κατάσχεση, φαίνεται πως ο επί 20 έτη σύζυγός της, δεν δηλώνει «παρών» για να βοηθήσει.
Αυτό, το επιβεβαιώνει και ο μακροχρόνιος φίλος και σύμβουλός του, Τζον Κατσιματσίδης. Μιλώντας στη New York Post, o δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι ο Μυλωνάς δεν είναι πρόθυμος να τη βοηθήσει με το φορολογικό της χρέος. «Δεν είναι ευθύνη του Σπύρου», είπε ο Κατσιματίδης.
«Είμαι ο οικονομικός διαχειριστής του και δεν έχω εξουσιοδοτήσει τους συνεργάτες του Σπύρου να πληρώσουν τα χρέη τής εν διαστάσει συζύγου του στην Εφορία. Είναι δική της ευθύνη, σύμφωνα με τη σύμβαση γάμου. Κάνουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και οι δηλώσεις του Σπύρου είναι ενημερωμένες».
Η “Post”, όπως και άλλες αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες, αναφέρουν πως η υγεία του Μυλωνά είναι εύθραυστη και ότι το ζευγάρι δεν έχει πάρει ακόμα διαζύγιο, αλλά είναι σε διάσταση. Το τελευταίο, βέβαια, έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα κατέθεσε πρόσφατα σε αμερικανικό δικαστήριο η Αντωνία Κοτοβού – Μυλωνά, η οποία δήλωσε ότι ζουν μαζί. Το βέβαιο είναι ότι οι δυο τους συνεχίζουν να είναι συμμέτοχοι στην εταιρία real estate, Axia, την οποία ίδρυσαν μαζί. Αλλά τα χρέη του καθενός, ανήκουν στον καθένα…
Είναι αυτή η εταιρία, η Axia, η οποία έγινε και η αφορμή για να ξεσπάσει ο προηγούμενος κύκλος διαμάχης ανάμεσα στην οικογένεια. Σύμφωνα με αγωγή που είχε κατατεθεί το 2017 στα αμερικανικά δικαστήρια, το ζευγάρι είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο για ένα ποσό ύψους 8,9 εκατ. δολαρίων, το οποίο ανήκε στις κόρες του και χρησιμοποιήθηκε ως δάνειο για να ιδρυθεί η εταιρία Axia.
Βάσει των όσων αναφέρονταν στην αγωγή, η Αντωνία Μυλωνά «έχει χάσει την υπομονή της, περιμένοντας από τον κατά 26 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της να φύγει από τη ζωή και προσπαθεί με κάθε τρόπο, μέσω απειλών, προσβολών, αλλά και κατάχρηση της επιρροής της πάνω του να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό της.
Προσπάθησε να τον πείσει να αλλάξουν και την προγαμιαία συμφωνία για ένα ποσό 8,9 εκ. δολ.». Aναφέρονταν μάλιστα και άλλες λεπτομέρειες, περί ψυχολογικών εκβιασμών, κακομεταχείρισης και λεκτικής βίας.
Λίγο αργότερα, ο Σπύρος Μυλωνάς, μιλώντας στη New York Post, αρνήθηκε ότι αυτός κατέθεσε την αγωγή. «Πώς έγινε αυτό; Άνοιξα την Post και είδα τις φωτογραφίες μας», έλεγε. Και υποστήριζε ότι κατατέθηκε από τον δικηγόρο του χωρίς την άδειά του, υποψιαζόμενος πως πίσω από την αγωγή ήταν οι δύο κόρες του από τον πρώτο του γάμο, διότι είναι «δυσαρεστημένες που ξαναπαντρεύτηκα».
Αυτές βέβαια, οι Sofia Dingle, 52, και Claire Μυλωνά, 49 ετών, οι οποίες εργάζονται στη ναυτιλιακή που ίδρυσε ο πατέρας τους, την Ionian Management, αρνήθηκαν -μέσω του δικηγόρου τους- κάθε σχέση με την υπόθεση, αν και… όλο το Μανχάταν ήξερε ότι δεν υπήρχε συμπάθεια με τη νέα σύζυγο του πατέρα τους.
Την υπόθεση, τότε, περιέπλεξε ο  πρόεδρος της Ionian Management, Andrew Dafnos, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Σπύρος Mυλωνάς ήταν εκείνος που στο γραφείο της Colombus Circle στις 8 Iουνίου ζήτησε από τον δικηγόρο Burstein να συμπληρώσει τα χαρτιά της αγωγής, αφήνοντας υπόνοιες για την πνευματική του υγεία. Και αν εκείνη η αγωγή αποσύρθηκε, φαίνεται πως ο «πόλεμος των Milonas», δεν έχει ακόμα τελειώσει…
Λες και δεν… έφταναν τα άλλα προβλήματα, τον Απρίλιο οι αμερικανικές Αρχές έβαλαν στο στόχαστρο την Ionian Management, μαζί με τις Ionian Shipping &Trading και Lily Shipping, εμπλέκοντάς τες σε υπόθεση παραβίασης των κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ.

Οι ναυτιλιακές, κάθισαν στο «σκαμνί» για το τάνκερ Ocean Princess (χωρητικότητας 8.016-dwt, κατασκευής 2003) της Ionian Shipping & Trading, το οποίο φέρεται να έκαιγε καύσιμο που ξεπερνούσε το όριο του 0,10% σε θείο αρκετές φορές μεταξύ Μαρτίου 2016 και Σεπτεμβρίου 2018.

Οι κατηγορίες ήταν βαριές. Συμφωνα με τη δικογραφία, στο πλοίο δεν διατηρούνταν αρχείο καυσίμων και είχε παραποιημένα έγγραφα που το έδειχναν να έχει τροφοδοτηθεί με καύσιμα από το Σεν Μαρτέν, ενώ στην πραγματικότητα είχε τροφοδοτηθεί από τις δικές του δεξαμενές. Επίσης, μέλη του πληρώματος του πλοίου φέρονται να είπαν ψέματα σε επιθεωρητές της αμερικανικής ακτοφυλακής και να τους προέτρεψαν να κάνουν το ίδιο.

Οι Ionian Shipping και Lily βρέθηκαν αντιμέτωπες με τρεις κατηγορίες παραβίασης της νομοθεσίας περί ρύπανσης από πλοία και την κατηγορία της παρεμπόδισης του έργου κυβερνητικής υπηρεσίας, ενώ η Ionian Management με μία κατηγορία παραβίασης της νομοθεσίας περί ρύπανσης από πλοία.

Τελικά, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς. Οι Ionian Shipping και Lily Shipping βρέθηκαν ένοχες και ο αμερικανός δικαστής τους επέβαλε πρόστιμα ύψους 3 εκατ. δολαρίων, θέτοντάς τις σε τετραετία εποπτεία, οπότε και θα εφαρμόσουν σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης. Και για τρία στελέχη του πλοίου, η ποινή είναι τρία χρόνια επιτήρησης και να μην επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το διάστημα.

nassosblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: