Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

«Άρωμα» Ιαπωνίας στο λιμάνι του Πειραιά

....ο σεβασμός στους θεσμούς διαφέρει από χώρα σε χώρα, ακόμα και αν είναι στις πρώτες στην ναυτιλία. Εννοώ για την Ελλάδα... να θυμήσω ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το εκπαιδευτικό σκάφος  που είχαμε χρόνια, αλλά και ούτε να διατηρήσουμε αυτό που έγινε δωρεά.

Καλοκαίρι τώρα, και 2 μεγάλα σκάφη του ΛΣ, βρίσκονται δεμένα στο ΥΕΝ, ευτυχώς έχει γίνει η σχετική φιέστα για τα εγκαίνια κλπ. Με τέτοια ζέστη και μιζέρια ... δεν την βγάζω, ας απολαύσω τις φωτό με το ΛΣ της Ιαπωνίας



«Άρωμα» Ιαπωνίας στο λιμάνι του Πειραιά
Δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο εκπαιδευτικό πλοίο «Kojima», της Ακαδημίας της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Kentaro Sonoura, Ειδικού Συμβούλου παρά τω Πρωθυπουργώ της Ιαπωνίας, στην χώρα μας.
Το «παρών» στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, έδωσαν εκπρόσωποι της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου.
Το «Κojima», η επίσκεψη του οποίου στη χώρα μας συμπίπτει και με τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από την σύναψη του Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά έως τις 25 Ιουνίου και εν συνεχεία θα επισκεφθεί τα λιμάνια της Σιγκαπούρης και του Βιετνάμ, προτού τελικά επιστρέψει στην Ιαπωνία στις 4 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι το «Kojima» ξεκίνησε το ταξίδι του, με 44 δόκιμους αξιωματικούς της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, στις 26 Απριλίου από την Ιαπωνία.

O πλοίαρχος του «Kojima», Hironobu Tonozaki
O πλοίαρχος του «Kojima», Hironobu Tonozaki
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια πιάσαμε ξανά λιμάνι σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα και ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε την Ελλάδα, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την στιγμή που το Τόκιο προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», ανέφερε αρχικά στο σύντομο χαιρετισμό του ο πλοίαρχος του «Kojima», Hironobu Tonozaki. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε έναν αριθμό δόκιμων αξιωματικών και πραγματοποιούμε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που διαρκεί τρεις μήνες κάνοντας τον περίπλου της γης, σκοπός του οποίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας» με τις χώρες που προσεγγίζουμε.

IMG_4343
O κ. Kentaro  Sonoura   ειδικός
σύμβουλος παρά τω Πρωθυπουργώ της Ιαπωνίας                                     
Από την πλευρά του, ο κ. Kentaro Sonoura ανέφερε στην δική του τοποθέτηση ότι «η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού ΛΣ», και συμπλήρωσε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιοδωρία που μας δείξατε μετά τον μεγάλο σεισμό του 2011 έχοντας λάβει δωρεές και πολλά μηνύματα συμπαράστασης». «Η Ιαπωνική Ακτοφυλακή και οι δόκιμοι του Kojima  θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση και ενίσχυση της ασφάλειας στους ωκεανούς καθώς επίσης και στην προστασία των θαλασσών», σημείωσε παράλληλα ο κ. Sonoura.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu
Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu
«Εκτιμούμε ότι το Kojima διάλεξε να επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά μετά από διακοπή δέκα ετών, ενώ εκτιμούμε, επίσης, και την παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του κ. Sonoura, οποίος ήρθε από την μακρινή Ιαπωνία προκειμένου να παρευρεθεί σε αυτή τη μοναδική βραδιά», τόνισε στην δική του ομιλία ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu. «Εφέτος, το 2019, είναι η επέτειος των 120 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας και η δεξίωση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών που βρίσκονται στην κορυφή της ναυτιλίας», πρόσθεσε ο κ. Shimizu.
Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δεξίωσης έλαβαν χώρα δρώμενα με αναφορά στον ιαπωνικό πολιτισμό και την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: