Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Και οι ναυτικοί ψηφίζουν για Ευρωκοινοβούλιο - European Seafarers are voting


Και οι ναυτικοί ψηφίζουν για Ευρωκοινοβούλιο
Έως την προσεχή Κυριακή οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να σκεφτούν και να αποφασίσουν που θα δώσουν την ψήφο τους και ποιοι Ευρωβουλευτές θα τους εκπροσωπήσουν μαζί με όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στο Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης των Γερμανών Εφοπλιστών, συνολικά στην Ευρώπη οι ενεργοί ναυτικοί -γυναίκες και άντρες- που εργάζονται είτε ως αξιωματικοί καταστρώματος είτε μηχανής και είναι Ευρωπαίοι πολίτες ανέρχονται σε 200.000, ενώ εξ αυτών οι περίπου 8.000 είναι Γερμανοί υπήκοοι.
«Οι ναυτικοί είναι ενεργοί πολίτες των χωρών τους, όπως ακριβώς και οι συμπολίτες τους» σημειώνει ο κ. Ralf Nagel, μέλος του Προεδρείου της Ένωσης των Γερμανών Εφοπλιστών και τους καλεί να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «την πλέον σημαντική εδώ και πολλά χρόνια για την Ευρώπη». Όπως σημειώνει ο ίδιος με δεδομένο τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ναυτιλιακής βιομηχανίας «η ευημερία και οι θέσεις εργασίας μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από μία βιώσιμη και ανοιχτή στον κόσμο Ευρώπη».
Για τον κ. Nagel, ιδίως οι παγκοσμιοποιημένες γερμανικές επιχειρήσεις, χρειάζονται μία ισχυρή Ευρώπη, η οποία θα διασφαλίσει τόσο την διεθνή ανταγωνιστικότητα της ίδιας της Ευρώπης όσο και της ίδιας της ναυτιλιακής της βιομηχανίας. Κατά συνέπεια, μόνο μία ισχυρή Ευρώπη μπορεί να προσφέρει γεωπολιτική ισορροπία εν μέσω των «σημερινών πολιτικών προστατευτισμού» αλλά και «να εμποδίσει τις εμπορικές συγκρούσεις που περιορίζουν την ελευθερία του εμπορίου».
Και ο εκπρόσωπος της Ένωσης των Γερμανών Εφοπλιστών καταλήγει στο μήνυμά του ότι «ιδιαιτέρως για την Ευρώπη η ναυτιλία είναι σημαντική, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μεγάλες προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο της επόμενης δεκαετίας, όπως είναι η κλιματική αλλαγή αλλά και η μετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: