Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Φ.Κουβέλης: Οι προτεραιότητές μας για τη ναυτιλία

.....επάνω σε άξονες κινείται η πολιτική του υπουργείου ναυτιλίας. Οι οποίοι , όμως είναι σαν τα στρογγύλια , σαν αυτά , όταν  ρίχνουμαι τα σκαφάκια στην θάλασσα...

Άξονας.... η ενίσχυση του Λ.Σ = πελάτες...
Λέμε...Άμεση ενίσχυση  των επιχειρισιακών δομών, με κατάργιση άχρηστων λιμενικών σταθμών,
με μετεκπαίδευση όλων, αλλά  και των κυριών για καθήκοντα των υπηρεσιών τους, εκτός του μανικιούρ.
Απλούστευση η και κατάργιση διαδικασιών κατάπλου / απόπλου, ειδικότερα  σε λιμένες εντός της αυτής λιμενικής αρχής και όχι μόνο.
Εάν εξακολουθείται να χρεώνεται την Ελλάδα με τις ανικανότητες σας, στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας, μπας και είναι αυτό μια ευκαρία να βελτιωθείτε...
Οι διαταγές απο Υεν προς λιμεναρχεία να είναι κατανοητές και τα έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή να είναι εύκολα στην χρήση.
Ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για επόμενη ανάρτηση.

Όσο γι αυτούς που εργάζονται και τιμούν το σώμα, να συνεχίσουν να το κάνουν, και να μην θεωρούν ότι είναι τα κορόιδα... οι καλοί συνάδελφοι τους, αλλά και οι συναλλασσόμενοι έχουν γνώση.

Άξονας... η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας = πείτε μας την σκέψη σας.... π.χ  ξένα πληρώματα?, τσάμπα καύσιμα απο Βενεζουέλα? κατάργιση του νατ? κινδινεύουμε να γίνουμε κακοπροαίρετοι αφού δεν βρίσκουμε κάτι καλλίτερο.... η μιλάμε για ανταγωνιστικότητα, τύπου Μινωικών που χάσανε τ' αυγά και τα καλάθια???

Άξονας....δράσεις για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών. Ευτυχώς ακόμα το συζητάμε..

Άξονας....αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.=  Μάλιστα, μήπως θα ήταν καλλίτερα αν βρίσκατε παπόρια να τους μπαρκάρετε?

Άξονας....προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.  = Καλά, κυττάξτε να μην πέφτουν τ' αυτοκίνητα στην θάλασσα στα λιμάνια, και προχωρήστε για τα υπόλοιπα.

Άξονας....Προστασία του περιβάλλοντος = Αυτό κι αν είναι παρεξηγημένο

Άξονας.... ναυτική εργασία  = όχι άλλα καλαμπουράκια , παραμονή  πρωτοχρονιάς..

Άξονας.... μεταφορικό ισοδύναμο = άλλος πληρώνει, άλλος πηδάει.
...μου θυμίζει την Ελληνιοκή Ακτοπλοία του παστοκ, όπου μας πήδηξε όλους κανονικά... ακόμα πληρώνουμε... Καμμία σχέση...

ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΟΣ =  Ενίσχυση των ενδομεταφορών, προτίμηση των Ελληνικών πλοίων  στις κοντινές διεθνείς μεταφορές , διότι οι γείτονες είναι προ πολλού εδώ,  τ αεροπλάνα τους απλά κάνουν εκπαίδευση....  όλοι τα βλέπουν αλλά κανείς δεν κάνει κάτι και αυτό είναι το χείριστο.

ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΟΣ =  να φέρουν τα πλοία για τις επισκευές στο Πέραμα, δεν φτάνουν τόσα χρόνια που τους κάναμε μπιζναδόρους?? Εννοείται  τα λαμόγια που εκλειναν τις πόρτες να μείνουν στο περιθώριο.

Περισσότερα , από του χρόνου.

Εύχομαι να είστε από αυτούς που δεν θα βρίζουν το 2018, για τα καλά που μας άφησε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


kouvelis fotis grafeio
Συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Τους άξονες στους οποίους κινείται η πολιτική του στο υπουργείο Ναυτιλίας περιγράφει σε μια –κατά τα λοιπά εφ όλης της ύλης – συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Φώτης Κουβέλης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρόκειται να κάνει άμεσα στο χαρτοφυλάκιό του, ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει:
«Προτεραιότητες αποτελούν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της ναυτιλίας, οι δράσεις για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με τα πολλαπλά καθήκοντά του για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τη ναυτική εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος.
Για τη νησιωτική πολιτική πρέπει να επισημανθεί ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήδη επεκτάθηκε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας. Το μεταφορικό ισοδύναμο με πρόσφατη ρύθμιση θα καλύπτει και τη μεταφορά καυσίμων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.
Προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των δέκα Λιμένων-Οργανισμών, με υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων για εμπορικές-οικονομικές επενδύσεις, με αναμενόμενο σημαντικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: