Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κυβέρνηση Κριμαίας: Ειδικό φορολογικό καθεστώς για ξένους επενδυτές

.....αν θε περίμεναν ν' αναπτυχθούν με το 24%, θα πέρναγαν άλλα 100 χρόνια, γι' αυτό και υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να δώσουν την κατάλληλη ώθηση.
Εμείς εδώ, έχουμε άλλα εργαλεία για ανάπτυξη την επόμενη 20ετία....Υπομονή


Δημοσίευση: 17 / 12 / 2018

Κριμαία, Αποστολή : maritimes.gr
Με ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς και την λειτουργία «Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης»  (ΕΟΖ) η κυβέρνηση της Κριμαίας στοχεύει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός και η κρουαζιέρα, η βιομηχανία, ο ιατρικός και  ο αγροτικός τομέας. Μάλιστα, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών  Ειρήνη Κιβίκο,  από το 2015 που πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα και η Κριμαία πέρασε στην  φυσική της θέση ,στη Ρωσία, οι ξένες επενδύσεις έχουν σημειώσει αύξηση κατά 77,7% φθάνοντας στις 112.806  το 2018 από 63.470 που ήταν το 2015.
Η ίδια σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις  και από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία , η Τουρκία κ.α.
« Οι επενδύσεις από δυτικές χώρες πραγματοποιούνται μέσω  της Ρωσίας» είπε η αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της Κριμαίας και συμπλήρωσε : «Σημαντική βοήθεια στην αύξηση των ξένων επενδύσεων προσφέρει και η κατασκευή της γέφυρας που ενώνει την χερσόνησο της Κριμαίας με την ρωσική περιοχή του Κρασναντάρ».
Παρουσιάζοντας την πορεία της οικονομίας της Κριμαίας τα τελευταία τέσσερα έτη, ενώπιον ομάδας δημοσιογράφων από χώρες της  δυτικής Ευρώπης, η κ Ειρήνη Κιβίκο ανέφερε ότι :  Πρώτον, τα φορολογικά και μη φορολογικά έσοδα στον ενοποιημένο προϋπολογισμό από το 2015 έως και το 2018 αυξήθηκαν κατά 54% φθάνοντας στα 48,3 δις ρούβλια έναντι 31,4 δις ρουβλίων το 2015. Δεύτερον, τα πραγματικά έσοδα στον ενοποιημένο προϋπολογισμό, χάρη στο  ειδικό φορολογικό καθεστώς , αυξήθηκαν  κατά 2,8 φορές  φθάνοντας στα 4,8 δις ρούβλια το 11μηνο του τρέχοντος έτους έναντι 1,5 δις ρούβλια το 2015.

Ειδική Οικονομικό Ζώνη Σημαντικό εργαλείο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την Κριμαία αποτελεί η ΕΟΖ καθώς οι ξένοι επενδυτές  ωφελούνται από μέτρα όπως : Για τα πρώτα τρία έτη έχουν μηδενικούς φόρους για την γη που κατέχουν, επίσης για μια  δεκαετία δεν θα καταβάλλονται φόροι  για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης που επενδύει στην Κριμαία όπως επίσης μηδενικοί θα είναι οι  τελωνειακοί φόροι και τα Τέλη.
Επίσης, όπως αναφέρθηκε στο www.maritimes.gr ο επενδυτής θα μπορεί να  αποσβέσει την επένδυσή του σε διάστημα δυο ετών…. Ενώ η φορολογία επί των κερδών της ξένης επένδυσης θα είναι : Για τα τρία πρώτα έτη 2% από το τέταρτο έως  και το όγδοο έτος 6% και από το ένατο και μετά θα ανεβαίνει στο 13,5%.
Τουρισμός και κρουαζιέρα
Κατά την διάρκεια του 2018 την Κριμαία επισκέφτηκαν πάνω από 6,3 εκατομμύρια τουρίστες , αριθμός ρεκόρ για τη τελευταία  πενταετία.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό  Εσωτερικών, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  Βαντίμ Περβικη, υλοποιείται σχέδιο βελτίωση των τουριστικών υποδομών στα θέρετρα και τα ξενοδοχεία της Κριμαίας με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των μονάδων και κυρίως αυτών που θα μπορούν να  υποδεχθούν νέους ανθρώπους. « Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τουρισμό να μας επισκεφτούν και είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν σημεία επαφής και ενδιαφέροντος» αναφέρθηκε.
Όσον αφορά στην κρουαζιέρα τονίσθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα λιμάνια τα οποία , όμως βελτιώνονται για να υποδέχονται κρουαζιερόπλοια από την Δύση.
Ωστόσο, εξαιτίας των μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Κριμαίας, προς τα παρόν  αναπτύσσεται  η εσωτερική κρουαζιέρα η οποία ξεκινάει από τις πόλεις της Γιάλτας και τη Σεβαστούπολη και μεταφέρει κόσμο στις γύρω περιοχές της Αζοφικής και όχι μόνο θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: