Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Σύλληψη Κυβερνήτη ρυμουλκού στην Ιθάκη





Στη σύλληψη Κυβερνήτη ρυμουλκού πλοίου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω απέπλευσε με το υπό την διακυβέρνησή του Ρ/Κ πλοίο, ρυμουλκώντας πλωτό γερανό, άνευ λήψης της σχετικής άδειας απόπλου από την οικεία Λιμενική αρχή.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων.


Κύριε δημοσιογράφε μας, πες μας και τον λόγο για τον οποίο αναγκάσθηκε να φύγει χωρίς την άδεια απόπλου??? εκτός και αν την έκανε μπόμπα για τα εξωτερικά....


...τρίμπησα αμέσως... μόλις διαβάζω σπουδαίες ειδήσεις κάτι με πιάνει... ιδιαίτερα όταν διαβάζω , για σύλληψη Πλοιάρχου από κατά κανόνα κάποιου απαίδευτου ,ανιστόρητου, θρασύδειλου και ευθυνόφοβου  υπαλλήλου ΛΣ. 
Είναι κατανοητό, ότι δεν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις απάτης και δόλου.

Με τη ευκαιρία λοιπόν αυτή..... και μία ημέρα πριν, δηλαδή στις 28/11, συνεδρίασε το ΠΣΕΝ.

Οι δύο από τις 4 υποθέσεις που το απασχόλησαν, ήταν ακριβώς για την ίδια αιτία. Δηλαδή, η αναχώρηση χωρίς την άδεια απόπλου. Σοβαρές περιπτώσεις,  διότι αφορούσε επιβατηγά πλοία.
Εξήγησαν τους λόγους, και το συμβούλιο τους αθώωσε. Γιατί τους αθώωσαν , αφού έγινε τέτοια σοβαρή παράβαση??Η απόφαση ήταν σωστή, επομένως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι διατάξεις που αναφέρονται στις διαδικασίες απο-κατάπλου των πλοίων εσωτερικού.
Στην μία περίπτωση μάλιστα, Η λιμενική αρχή έδινε απόπλου ανά δεκαήμερο, αλλά αυτό μέχρι τον Νοέμβρη.... Πιθανόν, όταν είναι παχιές οι μύγες να μην ασχολούνται με τους καταπόπλους... Τι να πείς??  Φεύγεις κανονικά από κεντρικό λιμεναρχείο, και ύστερα από λογκάδο ταξείδι, μιας ώρας φθάνεις στο επόμενο λιμάνι, που πρέπει να βάλεις  την τσάντα στην πλάτη και να τραβήξεις για το λιμεναρχείο, για την ίδια ακριβώς διαδικασία, μιας ώρα πριν....
Λογικά σκεπτόμενοι ορισμένοι Πλοίαρχοι, παίρνουν το ημερολόγιο και το ναυτολόγιο, άντε και με τα πιστοποιητικά μαζί, και πάνε στην λιμενική αρχή. Η πρώτη ερώτηση του υπαλλήλου??? Που είναι τα υπόλοιπα χαρτιά?? Απαντάει ο Πλοίαρχος... ότι δεν τα πήρε επειδή την προηγούμενη ώρα ελέχθησαν από κεντρικό λιμεναρχείο, και γιατί να τα ελέγξετε εκ νέου? αφού δεν είστε ούτε καν λιμεναρχείο αλλά λιμενικό τμήμα του προηγούμενου κεντρικού λιμεναρχείου που με έλεγξε κανονικά.  Και η μόνιμη πονηρή και απεχθής απάντηση είναι.... ααα ξέρετε πόσες φορές έχουμε βρεί λάθη είτε σκόπιμες παραλείψεις???
Ερώτηση, περιμένετε να γίνουμε τίποτα σοβαροί  περί την εσωτερική ναυτιλία??

Ακούμε συνέχεια για την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, αλλά αφορά μόνο την πλοιοκτησία και την προσπάθεια των πλοιοκτητών να συνεχίζουν το όνειρο.... διότι ούτε πληρώματα υπάρχουν, ούτε νόμοι, αλλά ούτε και ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει ποιότητα...

Και μιας και ανέφερα το ΠΣΕΝ, αυτό βρίσκεται στον 7ο όρφο του κτιρίου στα μητρώα στον Πειραιά. Πρέπει να έχει περάσει ο τρίτος χρόνος που το κτίριο δεν έχει ανελκυστήρες.
Τα συγχαρητήρια στο ΥΕΝ, και στην διοίκηση του κτιρίου, όπου εκτός των άλλων γραφείο έχουν  και οι  ναύαρχοι εν αποστρατεία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: