Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Η τρίτη γενιά της οικογένειας Ρέστη στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. RESTIS 3rd generation enters family's shipping biz




  • Απρίλιος 11, 2018 - 07:59
Του Μηνά Τσαμόπουλου
Ενεργά στη ναυτιλιακή βιομηχανία εντάχθηκε η τρίτη γενιά της οικογένειας Ρέστη. Πρόκειται για τον Μάσια Ρέστη, γιο του Βίκτωρα και τον Ισαάκ, γιο της Κάτιας Ρέστη. Οι νεαροί επιχειρηματίες έδωσαν το παρών στην τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας δύο νεότευκτων δεξαμενοπλοίων τύπου Suezmax από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries. Πρόκειται για τα Energy Triumph και Energy Trophy.
Τα πλοία ανήκουν στον στόλο της  Golden Energy, που δραστηριοποιείται στο υγρό φορτίο συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη.
Οι παραλαβές εντάσσονται στο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ομίλου που περιλαμβάνει  νέες ναυπηγήσεις, πωλήσεις παλαιότερων πλοίων και αγορές μεταχειρισμένων μικρής ηλικίας από την δευτερογενή αγορά.

Στην παραλαβή των νεότευκτων δεξαμενοπλοίων  παρών ήταν ο επιχειρηματίας, Βίκτωρ Ρέστης. Η ονοματοδοσία τους έγινε από τους Μάσια Ρέστη και τον εξάδελφό του Ισαάκ σηματοδοτώντας την πιο ενεργό ενασχόληση των μελών της τρίτης γενιάς της οικογένειας με τις ναυτιλιακές της επιχειρήσεις. Η Golden Energy βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάζει πιθανές νέες παραγγελίες δεξαμενοπλοίων τύπου MR και Αframaxes καθώς και επιπλέον παραγγελίες πλοίων τύπου Suezmax.


H ονοματοδοσία των δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων έγινε από  τον Μάσια Ρέστη, γιο του Βίκτωρα και τον Ισαάκ, γιο της Κάτιας Ρέστη

Παράλληλα, ο ‘Ομιλος Ρέστη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και βρίσκεται σε συζητήσεις με κορυφαία κινεζικά ναυπηγεία για την πιθανότητα υπογραφής νέων παραγγελιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πλοία τύπου Kamsarmax.

Η διαχείριση των νεότευκτων τάνκερ ανατέθηκε στην Enterprises Shipping & Trading S.A. η οποία  διαχειρίζεται στόλο από  34 πλοία,  εκ των οποίων 13 είναι δεξαμενόπλοια και 21 φορτηγά, συνολικής χωρητικότητας 3,1 εκατομμυρίων τόνων DW.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 και δραστηριοποιείται με επιτυχία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
Τα πλοία βρίσκονται τόσο σε μακροχρόνιες ναυλώσεις όσο και στη spot αγορά, που σημαίνει ναύλωση ανά ταξίδι.
Μέσω της εμπειρίας, της αφοσίωσης, της καινοτομίας και του οράματός της διοίκησης και των υπαλλήλων της  και με την υιοθέτηση και εφαρμογή της τελευταίας λέξης στην τεχνολογία η EST έχει δημιουργήσει την καλύτερη φήμη στη ναυτιλιακή βιομηχανία για την παροχή υπηρεσιών στις διαχείριση στόλων. Και αυτό καταδεικνύεται από τις πολλές βραβεύσεις της και πιστοποιήσεις της στην πάροδο των χρόνων.


Είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα η οποία πιστοποιήθηκε για τις επιδόσεις της, με το διεθνές ISO 26000, το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως πρότυπο για την Κοινωνική Ευθύνη, μέσω της οποίας  προωθεί την ασφάλεια, εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζει τη διαφάνεια στις επιχειρήσεις, υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα -και τα εργασιακά- και ενισχύει το κοινωνικό της προφίλ.
«Ο σκοπός αυτού του Προτύπου συνοψίζει όλα τα συναφή ζητήματα για την Αειφόρο Ανάπτυξη που αφορούν στο περιβάλλον, στη διακυβέρνηση και στις κοινωνικές πτυχές» έχει δηλώσει ο  Βίκτωρ Ρέστης:

«Η Enterprises Shipping & Trading S.A. δίνει έμφαση στις τρεις βασικές πτυχές των επιχειρήσεων της: Στην ασφάλεια στη θάλασσα, στη  διαχείριση των πόρων του στόλου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και στο κόστος διαχείρισης -τόσο  για το δικό της στόλο, όσο και για το στόλο των πελατών της».

Το περασμένο φθινόπωρο η  Enterprises Shipping and Trading S.A. διακρίθηκε με το βραβείο "Υπεύθυνης Επιχειρηματικής Αριστείας" στην ετήσια τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής.
«Η Enterprises Shipping & Trading S.A.  πιστεύει ότι για να διασφαλίσουμε στις επόμενες γενιές  ένα καλύτερο μέλλον, η έννοια της κοινωνικής υπευθυνότητας θα πρέπει να προαχθεί» επεσήμανε η διοίκηση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: