Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Π.Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα διερωτάται που είναι οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα»

...είμαστε μικρή χώρα, αλλά δεν θα είμαστε αποικία κανενός...
πως να κρύψουμε τα γέλια μας? πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος  για να δημιουργείς illusion καταστάσεις, η αλλιώς, εικονικής πραγματικότητος.
Θα θυμάστε τότε που σχολιάσαμε την υπογραφή συμφωνίας με τους Αμερικάνους δόκιμους που θα μπορούν να μπαρκάρουν για το εκπειδευτικό ταξείδι τους στα Ελληνικά πλοία, ενώ χρόνια τώρα οι 'Ελληνες για να βρουν καράβι πρέπει να έχουν μπάρμπα στην κυβέρνηση....
Ηθικόν ακμαιότατον με τσέπες άδειες, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία...


Συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή δημοσίευσε στις 4 Απριλίου η εφημερίδα Washington Times (στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση). Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε με τίτλο «Η Ελλάδα καλωσορίζει την ογκώδη κινεζική επένδυση, διερωτάται που είναι τα αμερικανικά κεφάλαια» (https://www.washingtontimes.com/news/2018/apr/3/greece-welcomes-chinas-investment-port/ ).
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μήνυμα του κ. Κουρουμπλή είναι απλό: «Είτε θα μπει κανείς στο παιχνίδι είτε θα μείνει πίσω». «Όταν με ρωτούν για το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εγώ ρωτώ πού είναι οι Αμερικάνοι επενδυτές», δηλώνει ο Υπουργός. Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα, μετά την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008, επιστρέφει ξανά στις αγορές, υπό την κυβέρνηση Τσίπρα, η ανεργία μειώνεται κάτω του 20% και οι διεθνείς οίκοι προβλέπουν θετική ανάπτυξη για το τρέχον και το επόμενο έτος. «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή» επισημαίνει, ο κ. Κουρουμπλής.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συζήτηση για το μεγάλο μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τις ανησυχίες για την επεκτατική τάση της κινεζικής οικονομικής διπλωματίας. Σε ότι αφορά τις επικριτικές φωνές, ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ευνοϊκότερη στάση προς την Κίνα, σχετικά με τις κινέζικες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαμάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο κ. Κουρουμπλής αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο και σημειώνει ότι η σημαντική ελληνική ναυτιλία θα καλωσόριζε επενδύσεις και από τις ΗΠΑ. «Είμαστε μικρή χώρα αλλά δεν θα είμαστε αποικία κανενός», δηλώνει ο κ. Κουρουμπλής. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: