Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Γ. Πατέρας: Οι ξένοι σέβονται την πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας

....ο πρόεδρος του ΝΕΕ, θα εννοεί ότι οι Έλληνες δεν σέβονται την πρωτιά της Ελληνικής ναυτιλίας, και εννοεί τους πολιτικούς μάλλον, αλλά και οι ίδιοι δεν σέβονται τον Έλληνα ναυτικό. Κάντε κάτι, μπορείτε..

Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 08:13  portcity.gr
Στον ρόλο και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας καθώς και στο έργο του Ναυτικού Επιμελητήριου Ελλάδος αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Γιώργος Πατέρας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο-Μουσείο Liberty στον Πειραιά.
«Η ελληνική ναυτιλία είναι εθνικό κεφάλαιο. Η ναυτιλία είναι αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά ως Έλληνες. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε καλά. Είναι στο DNA του Έλληνα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΝΕΕ και προσέθεσε:
 
« - Οι Έλληνες ελέγχουν το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας πλοίων καθώς και το 24% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων.
- Έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο στην ΕΕ.
- Ο μέσος όρος των πλοίων μας είναι τα 11 έτη.
- Το μέγεθος του στόλου μας είναι διπλάσιο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Ο μέσος όρος είναι 76.000 τόνους dw ενώ των άλλων κρατών 38.000 τόνοι».
Ο Γ.Πατέρας αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της ελληνικής ναυτιλίας από τους ξένους:
«Οι ξένοι σέβονται την πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας και την αναγνωρίζουν. Στις 4 από τις 6 Διεθνείς Ενώσεις πρόεδρος είναι Έλληνας. Ο Πάνος Λασκαρίδης στην ΕCSA- Ένωση των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών
- Ο Αν.Παπαγιαννόπουλος στην BIMCO της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης στον κόσμο,
- Ο Νίκος Τσάκος πρόεδρος της Intertanko , της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενοπλοίων
- Ο Γιάννης Πλατσιδάκης πρόεδρος της Intercargo, της Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού φορτίου."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: