Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Σε μεταχειρισμένα πλοία «επενδύουν» οι Έλληνες πλοιοκτήτες - GREEKS INVESTING IN 2ND HAND TONAGE

Σε μεταχειρισμένα πλοία «επενδύουν» οι Έλληνες πλοιοκτήτες 
 



Κατά τη διάρκεια του 2017 οι Έλληνες πλοιοκτήτες «επένδυσαν» σημαντικά στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων. Αυτό έδειξαν στοιχεία της Allied Shipbroking, αναφέροντας συγχρόνως ότι το 23% των συνολικών αγορών σε μεταχειρισμένα πλοία παγκοσμίως από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και σήμερα οφείλονται στην ελληνική πλοιοκτησία.
Αναλυτές της Allied Shipbroking αναφέρουν ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους μεταχειρισμένα πλοία, έναντι $4,47 δις. Ο αριθμός των μεταχειρισμένων πλοίων ανέρχεται σε 280 περίπου, εκ των οποίων τα 170 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τα 79 δεξαμενόπλοια, τα 35 containerships και τα 3 πλοία μεταφοράς LNG.
Αυξημένη «όρεξη» για μεταχειρισμένα πλοία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Allied Shipbroking, είχαν και Κινέζοι, οι οποίοι επένδυσαν $2,25 δις κατά την διάρκεια του 2017 για την αγορά 205 πλοίων. Ακολουθούν οι Νορβηγοί πλοιοκτήτες, οι οποίοι εκτιμάται ότι προέβησαν στην αγορά 98 μεταχειρισμένων πλοίων την ίδια περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: