Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μονομαχία του Σπίρτζη με τη Fraport

.....ανεξάρτητα από αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, οι εργασίες για τα περισσότερα αεροδρόμια έχουν ξεκινήσει, με κάποια βαρεμάρα και ανεξήγητη αντίδραση εκ μέρους κάποιων βολεμένων, οι οποίοι δεν διευκολύνουν το έργο, παρ όλο που εξυπηρετεί τους ίδιους....
Από τα παράξενα  Ελληνικά φαινόμενα....

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 07:58
Μονομαχία του Σπίρτζη με τη Fraport
Προ δύο εβδομάδων, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε επιτεθεί στην εταιρεία διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων Fraport, καταλογίζοντάς της καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων για τα οποία είχε δεσμευτεί.
Η Fraport, χωρίς να ανακοινώσει οτιδήποτε, ενήργησε αργά και μεθοδικά και πλέον εμφανίζεται να απαντά στον υπουργό, με απαιτήσεις 70 εκατ. ευρώ
«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει ενώ σε ορισμένα από τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η κατάσταση είναι χειρότερη, υποστήριξε τότε ο κ. Σπίρτζης.
Ήταν η περίοδος έντασης με τις εξελίξεις της Eldorado Gold και τις μαζικές διαδηλώσεις των μεταλλωρύχων.
Η Fraport, χωρίς να ανακοινώσει οτιδήποτε, ενήργησε αργά και μεθοδικά και πλέον εμφανίζεται να απαντά στον υπουργό, με απαιτήσεις 70 εκατ. ευρώ!
Ειδικότερα, το Spiegel, σύμφωνα με τη Deutsche Welle δημοσιεύει αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Fraport ζητά αποζημιώσεις εξαιτίας της κακής κατάστασης των 14 ελληνικών αεροδρομίων των οποίων ανέλαβε την εκμετάλλευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel «η Fraport θέλει να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αεροδρόμια που ανέλαβε …βρίσκονται προφανώς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από όσο μπορούσε κανείς να εικάσει. Στη σχετική συμφωνία παραχώρησης προβλέπεται ότι η Fraport σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις».
Το περιοδικό επισημαίνει πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες: «η Fraport έδωσε σχετική εντολή σε έναν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο συνέταξε μια έκθεση για την κατάσταση του συνόλου των ελληνικών αεροδρομίων. Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα: χιλιάδες καμένες λάμπες, χαλασμένες πόρτες, εξαφανισμένοι πυροσβεστήρες ή πυροσβεστήρες που δεν λειτουργούν. Κάποιες ελλείψεις μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα».




Δεν υπάρχουν σχόλια: