Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τα λεφτά των ναυτικών είναι ιερά και κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν

....μ' αρέσει η ανησυχία του γράφοντος τα παρακάτω, αλλά μοιάζουν και ρητορικά. Κλέβουν τα χρήματα των ναυτικών και δεν μιλάει κανείς... Μάλιστα, ποιος θα ήθελες να μιλήσει?? Υπονοείς κάποιος που να έιναι εντεταλμένος και να έχει και κάποια εξουσία. Αυτοί είναι οι γνωστοί σπασίκλες που ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους, και ως εκ τούτου τους ψηφοφόρους τους που είναι στην ακτοπλοία. Άρα τελείως ρητορικό το ερώτημα. Τι κάνουμε ?? Όσο δεν υπάρχουν πολιτικοί που να εκφράζουν τα διάφορα επαγγέλματα, δηλαδή να είναι κάποιοι από τον λαό με δουλειά και με αξία να προωθείται για το κοινονικό καλό, δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Πρόλαβα τον γερο Τουμαζάτο τον ναύτη που μου έλεγε ότι εάν δεν μιλάς και με το κεφάλι σκυφτό, δεν θα πάτε μακρυά. Που να τά 'βλεπε τώρα, δέκα - δέκα θα έρριχνε τα φάσκελα. Γιατί η ιστορία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται?? Διότι δεν υπάρχει πνεύμα για κάτι καλλίτερο η διαφορετικό. Το καλλίτερο δεν είναι πάντα στα χρήματα που παίρνουμε, και εκεί δυστυχώς έχουν εγκλωβίσει τους ναυτικούς τα εναπομείναντα θηρία. Η αναφορά στους ξένους ναυτικούς και το πόσο μένουν στο πλοίο, δεν είναι κάτι το προφανές. Όσο για την εφορία, θα το καταλάβουν , όταν δεν έχουν να πάρουν τίποτα, αλλά τους νοιάζει?? άλλοι κάνουν κουμάντο.... 




Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/12/2016      e-nautilia.gr

Πάει λοιπόν, τελείωσε και αυτή η απεργία των ναυτικών με αμφίβολα αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν κανέναν ναυτικό ή ικανοποίησαν ελάχιστους. Τελικά όμως ήταν στη σωστή κατεύθυνση; Κατά την γνώμη μου όχι.

Μετά από δημοσιεύματα που κατέκλεισαν το διαδίκτυο για ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας των ναυτικών και εξίσωση τους με το φορολογικό σύστημα των στεριανών, δίκαια ξεσηκώθηκαν όλοι οι ναυτικοί. Η απεργία είχε ως κύριο σκοπό αυτή την ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας και μόνο με πολύ ψηλά γράμματα αναφέρθηκε ότι η υπάρχουσα – υπέρ- φορολόγηση των ναυτικών είναι ληστρική και άδικη.
Ναι κύριοι, τα χρήματα που κρατάνε από τον ναυτικό του τα κλέβουν στα ίσα, την ίδια στιγμή που στις περισσότερες (αν όχι όλες) ευρωπαϊκές χώρες εάν λείπει 6 μήνες από την χώρα του η φορολογίας είναι ΜΗΔΕΝ!! Ναι κύριοι ΜΗΔΕΝ! Τα παίρνουν κανονικά από το ναυτικό και κανείς δεν διαμαρτύρεται έντονα και δυναμικά γι αυτό. Κανείς!
Τον κατάντησαν τον Έλληνα ναυτικό να βάζει λιγότερα λεφτά στην τσέπη του από τον Φιλιππινέζο και τον Ουκρανό!! Κατάντησαν τον Έλληνα ναυτικό να είναι μπαρκαρισμένος 8 μήνες τον χρόνο την ίδια στιγμή που ο Φιλιππινέζος κάθεται7 και ο Ουκρανός 5!! Ναι, αναγκάζεται και κάνει τέτοια μπάρκα γιατί πλέον τα χρήματα που μένουν στην τσέπη του δεν του φτάνουν.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ναυτικός δεν μπορεί να εργάζεται 12 μήνες τον χρόνο. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ναυτικός στερείται πάρα πολλά πράγματα στη ζωή του για να βγάλει αυτά τα χρήματα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ναυτικός δουλεύει σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερο περιβάλλον. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να τον κλέβουν στα ίσα και να τον βάζουν συνέταιρο με το κράτος.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να τα καταλάβουν οι άσχετοι χαρτογιακάδες και οι τσοπάνηδες υπουργοί εμπορικής ναυτιλίας που ουδεμία σχέση έχουν με την θάλασσα και τη ναυτιλία.

Το κλέψιμο στα χρήματα των ναυτικών φέρνει εξελίξεις λοιπόν. Φτάνει πια η άδικη φορολόγηση μας. Το κράτος δείχνει έμπρακτα ότι δεν μας θέλει. Δεν του φτάνει το χρήμα που φέρνουμε στην χώρα μας και ούτε το υπολογίζει. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι ναυτικοί μαζεύουν πληροφορίες ώστε ΝΟΜΙΜΑ να φύγουμε από την Ελλάδα και να φορολογηθούμε στο εξωτερικό, εκεί που θέλουν εμάς και το συνάλλαγμα μας.

Αυτό θα φέρει τεράστιες εξελίξεις στην Ελληνική ναυτιλία, γιατί κανείς δεν θα θέλει να μπαρκάρει με Ελληνική σημαία και ίσως οι εφοπλιστές θα πρέπει να σκεφτούν αν θα κρατήσουν αυτά τα περίπου 800 καράβια στο Ελληνικό νηολόγιο, την στιγμή που δεν θα βρίσκουν Έλληνες ναυτικούς. Όπως καταλαβαίνουμε η Ελληνική ναυτιλία οδεύει προς διάλυση και κανείς δεν το έχει αντιληφθεί η το έχει αντιληφθεί και απλά δεν τον νοιάζει, λες και η χώρα δεν έχει ανάγκη τη ναυτιλία και τους ναυτικούς.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως θα είναι για τους συνάδελφους στην ακτοπλοΐα η οποίοι δεν μπορούν να φύγουν. Εύχομαι να οι εφοπλιστές να πάρουν απόφαση και να ναυτολογήσουν και κατώτερα πληρώματα Ελλήνων ώστε να φύγουν και αυτή από εδώ και να έρθουν να δουλέψουν μαζί μας στα ποντοπόρα. Ας φέρουν στην ακτοπλοΐα ξένους να δουλέψουν και να δούμε μετά πόσο μάγκες θα είναι να ταξιδεύουν τα επιβατηγά στα δύσκολα Ελληνικά λιμάνια, γιατί τα Ελληνικά πληρώματα και μάγκες είναι και πολλές φορές παίζουν την καριέρα τους κορώνα γράμματα για να εξυπηρετήσουν το επιβατηγό κοινό που τόσο πολέμησε τους ναυτικούς στην τελευταία τους απεργία….

Συνεχίστε λοιπόν να κλέβετε τα ιερά λεφτά των ναυτικών….

Υ.Γ. Μόνο ο Γιώργος Αυτιάς υποστήριξε έμπρακτα τους ναυτικούς και εξήγησε πόσο ιερά είναι τα χρήματα των ναυτικών. Όλοι οι άλλοι οι μεγαλοδημοσιογραφίσκοι ΜΟΥΓΚΑ! Ευχαριστούμε λοιπόν Γιώργο Αυτιά που με πατέρα ναυτικό μας καταλαβαίνεις και μας υποστηρίζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: