Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτεία στέκεται δίπλα στους νησιώτες»

....μην ξεγελαστείτε και ακουμπήσετε πάνω τους για στήριξη (πολιτικούς), διότι θα χάσετε και αυτά που έχουν απομείνει.....


29.12.16
Επίσκεψη στη Νίσυρο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με σκοπό την εξαγγελία δέσμης μέτρων που αφορούν τα νησιά της χώρας.
«Η παρουσία μου σ’ ένα ακριτικό νησί δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και βαθύτατα ουσιαστική», ανέφερε, προσθέτοντας πως η πολιτεία έχει υποχρέωση να στέκεται δίπλα στους νησιώτες.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα για τη νησιωτικότητα έχουν στόχο να διευκολυνθεί η παραμονή των μόνιμων κατοίκων και να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική στους μικρούς τόπους τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η αναστολή της αύξησης ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, καθώς πρόκειται για τα νησιά πρώτης γραμμής του προσφυγικού, «που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης».
Επίσης, ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο την καταγραφή και επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη των νησιών, ενώ ταυτόχρονα ιδρύεται Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: