Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Δρίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού! - SEAMEN'S WORLD DAY

....με ποια ιδιότητα μίλησε ο Δρίτσας?? ούτε κύριος Δρίτσας ούτε υπουργός Δρίτσας, δηλαδή είναι τίποτα??? Πολλά τίποτα πέρασαν από το Υεν, γι αυτό και η πρόοδος στα θέματα της ναυτιλίας.
Κλαίμε για τους ναυτικούς, αλλά κανένας δεν λέει που πήγαν τα λεφτά του Νατ, κάνένας δεν κάνει πρόταση για να μπαρκάρουν οι άνεργοι, τι σκατά το θέλετε το υπουργείο??  Ελάχιστο φόρο τιμής??? θα έπρεπε να ντρέπεσθαι....

Πέµπτη, 25 Ιουνίου 2015
  «Η ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις, τις θυσίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί», ανέφερε ο Θ. Δρίτσας | 
  
Η δραστική αύξηση των θέσεων εργασίας και η κατοχύρωση κατακτημένων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις, είναι ο στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας για τους Έλληνες ναυτικούς, όπως τονίζει στο μήνυμά του για τον Ετήσιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό(IMO Day Of The Seafarer) στις 25 Ιουνίου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
«Η μέρα αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2010 με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στο ναυτιλιακό κόσμο, πως οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες ναυτικούς για την προσφορά τους στην παραγωγική διαδικασία και, εν γένει, στην ελληνική και παγκόσμια κοινωνία» επισημαίνει ο Θ.Δρίτσας και προσθέτει:
«Η ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις, τις θυσίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί προκειμένου να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της παγκόσμιας ναυτιλίας. Ζητήματα που σχετίζονται με την αποστέρηση των αγαπημένων προσώπων, αλλά και τους κινδύνους της θάλασσας. Χωρίς τους ναυτικούς, το παγκόσμιο εμπόριο που διακινείται κατά 90% από τη θάλασσα, δε θα μπορούσε να φθάσει από τα σημεία παραγωγής στα σημεία κατανάλωσης και η παγκόσμια οικονομία δεν θα είχε τη μορφή που έχει σήμερα. Την ίδια στιγμή, το επάγγελμα του ναυτικού, ιδίως στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, προσφέρει επίσης ευκαιρίες να γνωρίσει κανείς νέους τόπους και νέους πολιτισμούς».
Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει στο μήνυμά του ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα πλοία έχουν αναβαθμισθεί και μαζί με αυτά η ζωή των ναυτικών. Ωστόσο, με τις τεχνολογικές προόδους των τελευταίων δεκαετιών και τις απαιτήσεις της διεθνούς και ενωσιακής νομοθεσίας, η διαχείριση του σύγχρονου πλοίου απαιτεί ολοένα και περισσότερες δεξιότητες, στην απόκτηση των οποίων έχει στρέψει την προσοχή της, τόσο η διεθνής κοινότητα, όσο και το υπουργείο Ναυτιλίας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των επιπέδων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ναυτικών. Δεν είναι τυχαίο που ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός αφιέρωσε το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Ναυτιλία στη ναυτική εκπαίδευση και επιμόρφωση (World Maritime Day 2015, Maritime Education and Training)».
«Ας αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους 1,2 εκ. ναυτικούς ανά τον κόσμο που εργάζονται για την ευημερία όλων μας. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε καθημερινά σε όλους μας. Αποτελείτε φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά, ώστε αυτή να αναζητήσει μία μακρά και διακεκριμένη καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα» συμπληρώνει.




Δεν υπάρχουν σχόλια: