Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Bild: 400 Αμερικανοί μισθοφόροι στην καταστολή των εξεγέρσεων στην Ουκρανία . AMERICAN MΕRCENARIES IN UCRAINA

....στο θέμα της Ουκρανίας, οι Γερμανοί την πάτησαν από τους Αμερικάνους, σιγά λοιπόν μη και δεν το έβγαζαν στον αέρα, ότι δηλαδή Αμερικάνοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, που όπως τα βλέπω τα πράγματα δεν έχουν και πολύ κέφι να σκοτώνονται μεταξύ τους..
Το θέμα λένε.. είναι ποιος τους πληρώνει... και εγώ λέω ότι το θέμα είναι να γελάσουμε, διότι η κατάσταση είναι για κλάματα.
Ο δε κ Ογλάν τ, αποκαλεί τιποτένια τα δημοψηφίσματα, ποιος? μα ο κύριος τιποτένιος που ξεφτίλισε την γυναίκα του για την γκόμενα.. βγάζει συμπεράσματα για άλλους, οι δε κορώνες που πετάει, που και που, είναι για το χαβαλέ, οι Ρώσσοι έχουν να παραλάβουν 2 Γαλλικά μοντέρνα ελικοπτεροφόρα, κόστους 1,2 δις.... οπότε κάτσε καλά...

Περίπου 400 μισθοφόροι μιας αμερικανικής εταιρείας δρουν στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών και αστυνομικών που διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων...
αυτονομιστών τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας βασίζονται σε μηνύματα μέσω ασυρμάτων που αντάλλαξαν τα κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού. Τα μηνύματα υποκλάπηκαν από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και το περιεχόμενό τους μεταφέρθηκε κατόπιν στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι Αμερικανοί μισθοφόροι συντονίζουν και διευθύνουν τις επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών γύρω από το Σλαβιάνσκ.

Οι 400 μισθοφόροι είναι υπάλληλοι της Academi --γνωστότερης με την παλαιότερη επωνυμία της ως Blackwater-- μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας η οποία έχασε τα συμβόλαιά της με τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ αφού μέλη της άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων το 2007.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει ποιος σύναψε συμφωνία με την Academi για την αποστολή μισθοφόρων στην Ουκρανία. Υπενθυμίζει ότι πριν από μερικές εβδομάδες η Μόσχα κατήγγειλε τη δράση Αμερικανών μισθοφόρων στην Ουκρανία, κάτι που ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Κίεβο, ο Τζέφρι Πάιατ, διέψευσε κατηγορηματικά.

Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοηθούν το Κίεβο να καταστείλει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία χωρίς όμως να συμμετέχουν άμεσα στις συγκρούσεις.

enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: