Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑΝΚΕΡ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

...κάτι δικές μας παλιές ιστορίες θυμίζει το παρακάτω άρθρο. Με λίγα λόγια πάντα ο σκοπός αγϊάζει τα μέσα. Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε η σαβούρα σε ποιον ανήκει... ανέκαθεν η ανατολική πλευρά του κράτους ήταν παρατημένη, μήπως δεν συμβαίνει το ίδιο και εδώ? Εκει βέβαια δεν έχουν και πολλές δικαιολογίες, μαύρο χρυσάφι μπόλικο μοίρασε το σωστά, διότι αυτό επικαλούνται και οι επαναστάτες της περιοχής. 

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Η Λιβύη απείλησε να βομβαρδίσει ξένο δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι στα ανατολικά της χώρας  Οι αρχές της Λιβύης προειδοποίησαν ότι θα βομβαρδίσουν ένα δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Βόρειας    Κορέας το οποίο αναμενόταν το βράδυ του Σαββάτου...  να φορτώσει αργό πετρέλαιο σε λιμάνι στο ανατολικό τμήμα της χώρας που ελέγχεται από ένοπλους  διαδηλωτές.
 Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλι Ζεϊντάν, δήλωσε πως αν το δεξαμενόπλοιο δεν υπακούσει στις εντολές του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, τότε θα βομβαρδιστεί.
Το δεξαμενόπλοιο θα βομβαρδιστεί εάν δεν υπακούσει στις διαταγές που θα του δοθούν όταν    εγκαταλείψει (το λιμάνι). Θα πρόκειται για μια περιβαλλοντική καταστροφή», είπε ο Ζεϊντάν στους    δημοσιογράφους και αποκάλεσε τον ελλιμενισμό του πλοίου εγκληματική ενέργεια η οποία παραβιάζει   την εθνική κυριαρχία της Λιβύης.
 Οι αρχές της χώρας διέταξαν τη σύλληψη του πληρώματος του πλοίου, πρόσθεσε ο ίδιος.
 Οι δηλώσεις του Ζεϊντάν αποτέλεσαν την πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την άφιξη του     δεξαμενόπλοιου στο λιβυκό λιμάνι Ες Σίντερ, όπου ένοπλοι διαδηλωτές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι   άρχισαν να εξάγουν πετρέλαιο, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση στην Τρίπολη.
Οι ένοπλοι διαδηλωτές στην ανατολική Λιβύη, που ζητούν μεγαλύτερη περιφερειακή αυτονομία και μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη από την πώληση πετρελαίου, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν να εξάγουν πετρέλαιο - παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της Τρίπολης - με πρώτη παράδοση σε ένα δεξαμενόπλοιο με βορειοκορεατική σημαία.
«Ξεκινήσαμε να εξάγουμε  πετρέλαιο. Αυτή είναι η πρώτη μας πώληση», δήλωσε εκπρόσωπος των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει το λιμάνι Ες Σιντέρ και δύο ακόμη.
Το δεξαμενόπλοιο Morning Glory, το οποίο βρισκόταν επί ημέρες κοντά στις λιβυκές ακτές, θα παραλάβει το φορτίο αργού πετρελαίου στο λιμάνι.
Οι ένοπλοι έχουν θέσει εδώ και περίπου οκτώ μήνες υπό τον έλεγχό τους τρία στρατηγικής σημασίας λιμάνια της χώρας, και έχουν επανειλημμένα απειλήσει ότι θα πουλήσουν πετρέλαιο παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της χώρας.  Όπως είπε το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός τους, οι ένοπλοι διαδηλωτές θα απαντήσουν στις όποιες απόπειρες της κυβέρνησης της χώρας να τους εμποδίσει να πωλούν ανεξάρτητα πετρέλαιο.
Ο Αμπ Ράμπο Αλμπαράσι, αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός του αυτονομιστικού κινήματος της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν έχουν αποσχιστικά σχέδια αλλά απαιτούν το 15% των εσόδων από την πώληση πετρελαίου σε όλη τη χώρα να δίνεται στην περιοχή τους.  Ο ίδιος είπε ότι η ομάδα του θα σεβαστεί παλαιότερα πετρελαϊκά συμβόλαια, αλλά απαίτησε ορισμένες από τις συμφωνίες να διερευνηθούν για διαφθορά.
Αναρτήθηκε στις 8:39:00 π.μ. tromaktiko

*The latest news is that after several days, this tanker was drifting outside Cyprus, and after the request of the Libyan gov, American navy marines boarded the tanker, and story as usual.The end not know as yet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: