Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πλοηγοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά

....ώπα  ρε μεγάλοι,  τι έγινε?? το ρίξατε στην πολιτική?? Ποιος σας πιέζει, τους απίεστους τους άπιαστους, τους γενικούς κουμανταδόρους, όλα τα χρόνια με την κάλυψη του λιμεναρχείου , και τώρα μήνυση?? 

3323A0AA1CEE2F45BD40661444E6D763.jpg
Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά Γ.Σαρηγιάννη, κατέθεσε το πρωί η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών.
Αφορμή, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Α.Βασιλάκος, στάθηκε η απόφαση του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, να επιτρέψει υπό προϋποθέσεις και για λόγους ανωτέρας βίας στη διάρκεια 48ωρης απεργίας των πλοηγών και παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί προσωπικό ασφαλείας, τον κατάπλου και απόπλου πλοίων, χωρίς την επιβίβαση μέσα σε αυτά πλοηγού.
Μάλιστα την Τετάρτη επικράτησε ένταση στην πλοηγική υπηρεσία, όταν ο αρχιπλοηγός που δεν συμμετείχε στην απεργία, ζήτησε την παρέμβαση του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς το πλήρωμα πλοηγίδας αρνήθηκε να τον μεταφέρει, ισχυριζόμενο ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση.
Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, τόνισε ότι εντολή του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους κατάπλους πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία των πλοηγών, συμμετείχαν με τετράωρες στάσεις εργασίας και τα ρυμουλκά.
Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το λιμεναρχείο έχει το δικαίωμα υπό προϋποθέσεις, να θέσει σε ισχύ τις νομοθετικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των πλοηγικών σταθμών αλλά και του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, για έκτακτες περιπτώσεις, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της εισαγγελικής αρχής Πειραιά.
Αναφορικά με την παρέμβαση που του ζητήθηκε στην πλοηγική υπηρεσία από τον αρχιπλοηγό είπε ότι τα κατώτερα πληρώματα της πλοηγικής υπηρεσίας στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου, δεν του είχαν γνωστοποιήσει επισήμως ότι συμμετέχουν στην απεργία.
arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: