Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αδαμάντιος Κοραής: Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα θρίλερ!

...ακούει κανείς???

 archipelagos.gr

Με τον cpt Ισίδωρο Λιγνό στα χειριστήρια του Αδαμάντιος Κοραής και εχθρό την αδιαφορία των...
διοικούντων αυτής τη χώρας, ο καιρός κάνει τα παιχνίδια του στην Σίκινο. Σε ένα βίντεο που λήφθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, φαίνεται για ακόμα μία φορά σε ποιο σημείο έχει φτάσει η αδιαφορία του κράτους.

Με τους ανέμους να ξεπερνούν κατά τόπους και τους 40 κόμβους, ο cpt Ισίδωρος Λιγνός επιχειρεί να δέσει με το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ στη Σίκινο.
Όχι, δεν πρόκειται για πλοίαρχο-ράμπο, ούτε και για Θεό. Είναι ένας ακόμη από τους ανθρώπους που με ευαισθησία και θέληση πασχίζουν για την εξυπηρέτηση των νησιών μας. Είναι από τους ανθρώπους που θα κληθούν να υπογράψουν Ατομική Σύμβαση εργασίας, λαμβάνοντας έτσι απολαβές-παζάρια, όπως κανείς θα μπορούσε να πει, αφού με την ατομική σύμβαση, όλα παζαρεύονται!

Σε ένα κομμάτι τσιμεντένιας γης, εκεί στο αχανές και ατέλειωτο Αιγαίο, διαδραματίζεται ένα ακόμη θρίλερ. Και δεν είναι το τελευταίο δυστυχώς.

Με 25 χρόνια αλμύρας να τον συνοδεύουν, ο cpt Ισίδωρος καλείται να δέσει με το πλοίο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ στο «λιμάνι» της Σικίνου. Ο καιρός είναι άγριος, τα κύματα σκάνε λυσσασμένα πάνω στα βράχια, το πλοίο υπόκειται στα παιχνιδίσματα των κυμάτων. Με θάρρος ψυχής του πλοίου και του πληρώματος, ο cpt Ισίδωρος καταφέρνει για ακόμα μία φορά να δέσει το πλοίο, έστω για τους λιγοστούς επιβάτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Ένας πλοίαρχος που έχει δαμάσει σχεδόν όλο το Αιγαίο! Μας έχει ήδη διηγηθεί τις εμπειρίες του από το Ρομίλντα με το δρομολόγιο των 20 λιμανιών 270 προσεγγίσεων το μήνα! Από τον Πειραιά για Δυτικές Κυκλάδες-Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Σαντορίνη-Ανάφη, Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο–Φολέγανδρο-Σαντορίνη, καθώς και Συρο – Παρο – Ναχο Αγ. Κύρηκο-Φούρνους Καρλόβασι-Βαθύ. Ο cpt Ισίδωρος Λιγνός είναι ένας άνθρωπος έχει κάνει το ναυτικό επάγγελμα τρόπο ζωής. Για αυτό και ακόμα και σήμερα δεν σταματάει, με θάρρος και αγάπη για το επάγγελμά του, να εξυπηρετεί τις Δυτικές Κυκλάδες.

Στο δια ταύτα όμως, γιατί το εν λόγω βίντεο ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα κλίμα απέχθειας και μίσους προς αυτούς που κάθονται, τα ξέρουν όλα, και αποφασίζουν για την τύχη των ναυτικών. Όχι λοιπόν, δεν είναι έτσι!

«Κύριοι» της καρέκλας. Εσείς που θέλετε να προχωρήσετε σε ατομικές συμβάσεις, για περάστε λοιπόν από την ακτοπλοΐα! Μπαρκάρετε για μια βδομάδα να δείτε πως είναι να ρισκάρεις τα πάντα για να εξυπηρετήσεις τα νησιά του νησιωτικού σου συμπλέγματος! Περάστε από την γέφυρα του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ να δείτε την αγωνία και τον τρόμο ζωγραφισμένα στα πρόσωπα του πληρώματος, και ακόμα χειρότερα στα πρόσωπα των επιβατών. Βρεθείτε ως επιβάτης στο «λιμάνι» της Σικίνου στο παραπάνω περιστατικό, εν έτει 2013 – Θεέ μεγαλοδύναμε, είμαστε στο 2013 με τέτοιες υποδομές! – και να προσπαθήσετε να επιβιβαστείτε αφού βέβαια πρώτα δεχθείτε την μανία των κυμάτων στα καλοσιδερωμένα σακάκια σας!

Ελάτε λοιπόν να σας κάνουμε κι εμείς ατομικές συμβάσεις, εκεί στον καφενές σας. Να δω πόσοι από εσάς θα συνεχίζετε να πίνετε καφέ στην πλάτη του Ελληνικού Λαού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: