Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Βουλή: Καταψηφίστηκε το άρθρο για τις ατομικές συμβάσεις των ναυτικών

....το να μεταφέρεις κανόνες  αγοράς τροφίμων που όλο ακριβαίνουν, με ανθρώπινο δυναμικό που θα παίρνει λιγότερα, είναι σίγουρο ότι δεν πετυχαίνεις τίποτα.
Τώρα, κύριε υεν, πρέπει να γίνει με νόμο?? εάν ήθελαν οι εφοπλιστές μας, θα είχαν κάνει προτάσεις , και έστω ας πρόσφεραν λιγότερα. Γιατί ντε και καλά πρέπει να γίνει νόμος?? Πάντα η προσφορά και ζήτηση δεν έπαιζε τον πρώτιστο λόγο μέχρι σήμερα??
Δηλαδή , τους βάζετε όλους να είναι καχύποπτοι, και βεβαίως δεν τους αδικώ για πολλούς ακόμα λόγους...



Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που επέτρεπε τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία και τα σκάφη αναψυχής.

Αντίθετα υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση των στοιχείων των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε ελλαδικές τράπεζες.

Κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί 12 άρθρων και επί της τροπολογίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχθηκαν την τελική διατύπωση του αρμοδίου υπουργού Κώστή Μουσουρούλη για το άρθρο 19, αλλά συμφώνησαν με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. υπερψήφισαν όλα τα άρθρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή τα καταψήφισαν.
Πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους υπερασπίστηκε την ρύθμιση λέγοντας ότι η δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων θα οδηγούσε τους πλοιοκτήτες να προσλαμβάνουν Έλληνες και όχι αλλοδαπούς εργαζόμενους και πρόσθεσε ότι θα επαναφέρει το θέμα σε επόμενο νομοσχέδιο.

Πηγή: newmoney.gr , marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: