Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΛΟΗΓΟΙ:ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ

...... αντί να ευχαριστείτε που ακόμα δεν σας έχει πειράξει κανείς, γιαμαρτύρεστε γιατί άραγε?? Για το χάσιμο της μάσας?? Για το ότι όποιος σκιτζής έχει κονέ τον πρωθυπουργό βαπτίζεται πλοηγός αντί να ντρέπεσθαι για αυτή την κατάντια??




Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013
-Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΗΓΩΝ

ΠΡΟΣ : ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

                  25 Ιανουαρίου 2013

                               Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Για δεύτερη φορά ο κος Υπουργός ΝΑ επιφύλαξε σε εμάς αλλά και στους χρήστες των υπηρεσιών μας μία άκρως δυσάρεστη έκπληξη με την δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου σχεδίου νόμου για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στο οποίο περιέχονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν στην Πλοηγική Υπηρεσία.

Ελπίζαμε ότι κατόπιν του πλήθους των αρνητικών και μόνο σχολίων που απέσπασαν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο στάδιο της διαβούλευσης και της εκφρασμένης αντίθεσης όλων των εμπλεκομένων με την πλοήγηση φορέων της ναυτιλίας, του πολιτικού κόσμου ακόμη και φορέων του ίδιου του Υπουργείου, ο κος Υπουργός θα αναθεωρούσε τις θέσεις του περί ίδρυσης ΔΕΚΟ. Αντ΄ αυτού ο κος Υπουργός επέμεινε στην θέση του την οποία τροποποίησε προς το χειρότερο.

Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο ο κος Υπουργός επιμένει σε ένα μοντέλο παρωχημένο και προβληματικό που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας και θα υποβαθμίσει  ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας, αποκρούοντας αναιτιολόγητα τις δικές μας θέσεις οι οποίες εξασφαλίζουν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των πλοηγήσεων σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοϊας , την μεγιστοποίηση των εσόδων του δημοσίου,  την προσέλκυση επενδύσεων και την εξασφάλιση των υπαρχουσών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ας γνωρίζει όμως ο κος Υπουργός ότι οι Ελληνες Πλοηγοί  θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας για τον εκσυγχρονισμό της Πλοηγικής Υπηρεσίας προς όφελος της Ελληνικής Ναυτιλίας και θα πράξουμε ότι κριθεί αναγκαίο στα πλαίσια των νομίμων δικαιωμάτων μας εντός και εκτός συνόρων, για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των πλοίων, του περιβάλλοντος και των λιμενικών εγκαταστάσεων και να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον και τους εργαζόμενους στην Πλοηγική Υπηρεσία από κάθε είδους συμφεροντολογικά σχέδια.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Γιώργος Κασμάς                               Περικλής Γαβριήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: