Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Η γενιά μας φταίει και πρέπει να πληρώσει

...τι λες ρε καραμήτρο?? η γεννιά μας έκανε τραγικά λάθη, αλλά κανένας δεν εξουσιοδότησε την γεννιά των πολιτικών να κλέψουν τα ταμεία, να ρημάξουν όποιο πλούτο διαθέτει αυτή η χώρα Δηλαδή, όσοι κλέψανε , κλέψανε.. τώρα πληρώστε μαλθάκες. Ούτε καν έξυπνοι είναι η γεννιά η δικιά σου , κουτοπόνηροι ναι, μέσα σε ένα όχλο αδιάφορων, που ψήφιζε το ίδιο κόμμα για 20 χρόνια, μόνο και μόνο επειδή τους διόριζε στο δημόσιο. Τώρα φωνάζετε να πληρώσουν όλοι.. Γιατί???
Δίνανε κώλο για μια θέση στο δημόσιο, αλλά η γεννιά η δικιά σου τους διόριζε. Α παράτα μας πρωί - πρωί στουρνάρι...

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012  αλιευμένο από το τρομακτικο μπλογκ

undefined
«Τα μέτρα είναι οδυνηρά» παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, που μίλησε και για το...
«βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται τον Μάιο και την εθνική ευκαιρία για να αλλάξουμε την κατάσταση.
«Είναι πράγματι μέτρα οδυνηρά και επώδυνα που οφείλει να επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες, γιατί είναι υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας», τόνισε ο κ. Στουρνάρας σε ομιλία του στο πανελλήνιο Συνεδρίου Υγείας που γίνεται σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Αναφέρθηκε και στην απόφαση του Eurogroup και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την εκταμίευση της δόσης μαμούθ. Όπως είπε «η απόφαση του Eurogroup θέτει τέλος στα τρέχοντα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας, της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση».

Πρόσθεσε όμως ότι αυτό είναι απλά το πρώτο βήμα. «Μια γέφυρα σωτηρίας που δημιουργεί η δική μας γενιά- γιατί με δική μας ευθύνη φτάσαμε ως εδώ- προς το μέλλον των παιδιών μας. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός».

Ο κ. Στουρνάρας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως πρέπει η Ελλάδα να υλοποιήσει όλα όσα έχει υποσχεθεί. «Δηλαδή, το διετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2013-14 και τα διαρθρωτικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. «Η υλοποίηση των μέτρων αυτών είναι απολύτως απαραίτητη για την οριστική έξοδο της οικονομίας μας από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας και της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Μπορεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να μην έχει καλά καλά ψηφιστεί, αλλά τον Μάιο θα έρθει ένα ακόμα: η φορολογική μεταρρύθμιση. Το «βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο, όπως είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, που θα αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα της φορολογικής διοίκησης, της φοροδιαφυγής και της φορολογικής δικαιοσύνης. «Η κριτική που υφίσταμαι όλο αυτό τον καιρό στο Eurogroup έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας», είπε.

«Τα στοιχεία που δείχνουν ότι ένας στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε για το 2011 ετήσια εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ, είναι ενδεικτικό της άδικης φορολόγησης εισοδημάτων (...). Κατανοώ ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εκτίμησε πως με τα κεφάλαια 16 δισ. που θα λάβουν οι τράπεζες την επόμενη βδομάδα και άλλα 7,2 δισ. την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σιγά σιγά θα αρχίσει πάλι το τραπεζικό σύστημα να δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας έδωσε έμφαση στον κοινωνικό παράγοντα υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλους ανέργους. Έχουμε φτάσει στο ανώτατο σημείο, ιδιαιτέρως στην ανεργία των νέων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να αντιστραφούν τα ποσοστά».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι:«δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση που περνάει η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται. Πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι, περνούν δύσκολα και δεν πιστεύουν σε τίποτα και σε κανέναν που υπόσχεται καλύτερες μέρες.

Ξέρω ότι για πολλούς από τους συμπολίτες μας, το να μιλά κανείς για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες δουλειές είναι άπιαστο όνειρο. Όμως θέλω να πιστεύω ότι το 2013 ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Έχουμε πλέον τη μοναδική εθνική ευκαιρία, το αμέσως επόμενο διάστημα, με σχέδιο, βούληση και με πολιτική συναίνεση να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας μας, στις υποδομές, στο φυσικό της πλούτο και στη γεωστρατηγική της θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: