Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΚΡΙΜΑ Τ' ΟΝΟΜΑ

.....τον λένε μπενυ εγώ θα τον πω μπενυ ο αναξιόπιστος, όχι τίποτα του είχα και μία εκτίμηση στις αρχές... λόγω καλής χρήσης της Ελληνικής γλώσσας, που τώρα μάλλον την ξέχασε.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι, το θράσος τους δε μεγάλο. Έχουν λόγους για ότι κάνουν... Ένα μαλακισμένο ποίμνιο δεν μπορεί να αντιδράσει, και άρα τα ωραία μας λόγια τα παχιά θα τους πείσουν και πάλι... Ουστ απ' εδώ, φαύλοι, ανίκανοι απαίδευτοι, καιροσκόποι, καταστροφείς της πατρίδας, της οικογένειας, της κοινωνίας, και πολλά άλλα.
Ελπίζει να πάρει από κάτι ανεγκέφαλους κλειδαροτρυποματάκηδες ψήφο για την κωλοτοτούμπα στην επανασύσταση του ΥΕΝ. Είχα ξαναγράψει ότι με την ναυτιλία δεν παίζεις, ιδιαίτερα όταν είναι και η πρώτη, με τα πολλά στραβά που διαθέτει...
Έτσι τώρα ερίζουν για το ποιος θα πει τα μεγάλα λόγια και να προσεταιρισθεί το όφελος.


Άσχετοι του κερατά, διαλύσατε το πιο παραγωγικό υπουργείο, για ένα καπρίτσιο.. αλλά βεβαίως πάντα οι μαλάκες πληρώνουν. Για το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα όμως κουβέντα... Η επιδότηση στα κομματόσκυλα και τα κόμματα αυξάνεται αν και πτωχευμένα... οι συνδικαλιστές της πλάκας .. μην χάσουν την καρέκλα.. έτσι είναι όποιος βρίσκει βολεύεται...


Για τους άνεργους ναυτικούς κουβέντα, για τις σχολές τίποτα, για την απόκτηση υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία τίποτα... τι στο διάολο σας θέλουν?? μόνο για την καταστροφή??
Διαβάστε παρακάτω και τα υπόλοιπα σχόλια του άρθρου, που αλιεύθηκε από το marinews.gr


Αφορμή για την ανακοίνωση του Committee αποτέλεσε η προεκλογική δέσμευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για μια κυβέρνηση με λίγα υπουργεία, ένα όμως εκ των οποίων θα είναι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Μπορούμε έτσι να φτάσουμε σε ένα μέγιστο αριθμό δεκατεσσάρων υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που πρέπει να αποκτήσει και πάλι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου, η Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Ωστόσο, η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, η οποία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη επανίδρυσης του ΥΕΝ που θα έχει και το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Llloyd's Register - Fairplay, που γίνεται για λογαριασμό του Committee, ο υπό ελληνική σημαία στόλος έχει μειωθεί κατά 107 πλοία τα δύο τελευταία χρόνια, μετά τη διάλυση του ΥΕΝ.

Ο υπό ελληνική σημαία στόλος (από 1.000 gt και άνω) μειώθηκε στα 862 πλοία, χωρητικότητας 74.504.230 dwt και 43.632.701 gt, έναντι 917 πλοίων το 2011 (τον ίδιο μήνα) και 969 το 2010 (79.712.501 dwt το 2011 και 80.502.206 dwt το 2010, όπως επίσης 45.644.890 gt το 2011 και 46.426.541 GT το 2010).

Το συνάλλαγμα

Σε περίπου 155 δισ. ευρώ ανέρχεται η άμεση συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στη χώρα, τα τελευταία 11 χρόνια. Οι θεαματικές αυτές εισροές οφείλονται σε 750 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

Ομως περίπου το ήμισυ των κεφαλαίων επανεξήχθη στο εξωτερικό, δεδομένου ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες, διότι το ελληνικό κράτος δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα που θα συγκρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος στην Ελλάδα.

Ομως, στη διάρκεια του 2011, για τους λόγους που αναφέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της (χαμηλοί ναύλοι, κατάργηση του ειδικού υπουργείου), το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα κατέγραψε μείωση κατά 8,6% και ανήλθε σε 14,096 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: